Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ρόδος: Τι καταγγέλλει η οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη που πέθανε ξαφνικά


Η είδηση του θανάτου του 40χρονου πατέρα δύο παιδιών, εθελοντή δασοπυροσβέστη, Γιώργου Χατζηνικόλα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο εθελοντής συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Ρόδο. Πέθανε προχθές ξαφνικά στο νοσοκομείο του νησιού. Τι αναφέρει η οικογένεια του αλλά και νοσοκομειακές πηγές για τον θάνατό του.

Η οικογένειά του ζητά απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του. Προσπαθούν να μάθουν εάν προήλθε από την επιβάρυνση που είχε υποστεί το αναπνευστικό σύστημα του μετά την πολυήμερη μάχη με τις φλόγες.

Είχε υποστεί σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, την πρώτη μέρα που εκδηλώθηκαν οι φωτιές στο νησί, έχοντας τραύμα στο πόδι.

Οι γιατροί του έδωσαν ειδικές οδηγίες ωστόσο ο εθελοντής συνέχισε να επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας, πόνους στο στομάχι και αδυναμία.

Αρχικά, οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών του συνέστησαν να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο 40χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά διασωληνώθηκε προκειμένου να του αφαιρεθεί το υγρό από τον πνεύμονα. Δυστυχώς, όμως, λίγη ώρα μετά κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Συγγενής τους εθελοντή, ο οποίος εργαζόταν στον κλάδο του τουρισμού, δήλωσε στο protothema.gr πως ο 40χρονος δεν είχε προβλήματα υγείας ωστόσο ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της πολυήμερης κατάσβεσης.

«Ήταν κάθε μέρα στις φωτιές, αναμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση»

«Ήταν κάθε μέρα στις φωτιές. Ήταν μπροστά στις φλόγες καθημερινά. Οι δικοί του υποθέτουν πως το υγρό που είχε μαζέψει στον πνεύμονα ήταν από τις προηγούμενες ημέρες. Περιμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση για να δούμε, γιατί δεν είχε ποτέ προβλήματα υγείας. Ούτε πέρασε κάποιο κρύωμα ή κάτι άλλο» λέει η ξαδέλφη του 40χρονου εθελοντή στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο άνδρας ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες που «έγλειφαν» το νησί από την πρώτη ημέρα και είχε ενεργό ρόλο ως εθελοντής. Ήταν πολύ αγαπητό μέλος της κοινωνίας του Πυλώνα όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός του.

Πληροφορίες της «Δημοκρατικής Ρόδου« αναφέρουν πάντως ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο η αναπνευστική ανεπάρκεια να οφείλεται στο γεγονός ότι ο 39χρονος εθελοντής εισέπνευσε τις βλαβερές ουσίες του καπνού.

Από pontiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom