Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός 80χρονος κτηνοτρόφος από αναθυμιάσεις (βίντεο)

Εκκενώνεται κάμπινγκ, απειλούνται δύο οικισμοί

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 21/8 στην Βοιωτία. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό.

Υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό κτηνοτρόφο από αναθυμιάσεις στη Βοιωτία, από τη μεγάλη φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 80χρονος φέρεται να εντοπίστηκε από μια γυναίκα, η οποία ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Αυτή την ώρα, οι φλόγες απειλούν δύο οικισμούς, Σκέρφη και Σαράντη οι οποίοι εκκενώνονται. Το διπλό μέτωπο φαίνεται να κινείται προς τη θάλασσα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκενώθηκε κάμπινγκ στην περιοχή, όπου υπήρχαν φιάλες υγραερίου. Κατά το ρεπορτάζ, αν και ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις, η πυρκαγιά ελέγχεται στο σημείο. 

Από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει καεί ολοσχερώς ένα όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ήχησε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Έχουν κινητοποιηθεί 49 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερο.
 

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. 

Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

https://www.ertnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom