Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Φόβοι για «ραντεβού» εκδίκησης στην Αθήνα από οπαδούς του εξωτερικού - Διαφεύγουν ακόμη 50 άτομα


Διευρύνεται το πεδίο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο στην Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους Κροάτες οπαδούς, που δεν έχουν ακόμη συλληφθεί και όσους τους βοήθησαν να εκτελέσουν το θανάσιμο σχέδιο τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια.

Γι’ αυτό το λόγο η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και ελέγχονται εξονυχιστικά οι συνοριακοί σταθμοί. Ήδη στην Κακαβιά έγινε μία σύλληψη Κροάτη που φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει στην Αλβανία μετά τα επεισόδια.

Παράλληλα γίνονται έρευνες σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί. Η αστυνομία έχει στα χέρια της και τα αυτοκίνητα των οπαδών, που βρίσκονταν σταθμευμένα στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, ενώ ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο της συμπλοκής για νέα στοιχεία.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός από τους 98 κρατούμενους, 82 τουλάχιστον από τους οποίους είναι Κροάτες, έδωσε δείγμα DNA για να ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του 29χρονου. Λαμβάνονται καταθέσεις από τους συλληφθέντες και το πρωί της Τετάρτης πιθανότατα θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα.

Δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτοί είναι οι Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν – «Θύμα εξαπάτησης» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του βαν

Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος φέρεται να χτύπησε τον 29χρονο στην αρτηρία στο χέρι και του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο 29χρονος έπεσε στο έδαφος μαχαιρωμένος δέχθηκε και χτυπήματα με ρόπαλα. Η ιατροδικαστική έκθεση θα αποτυπώσει με λεπτομέρειες ό,τι υπέστη ο 29χρονος.

Φόβοι για τον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ

Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς διακινούνται πληροφορίες ότι εκατοντάδες οργανωμένοι οπαδοί της γαλλικής Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Γερμανικής Ζανκτ Πάουλι, που έχουν κοντινές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για να εκδικηθούν τον θάνατο του 29χρονου.

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό γι’ αυτές τις ημέρες και έχουν επιστρατευθεί διμοιρίες από την περιφέρεια.

Σύλληψη στην Κακαβιά -Προσαγωγές στους Ευζώνους

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 19χρονου Κροάτη ο οποίος ταξίδευε προς Αλβανία, με λεωφορείο, και θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον έλεγχο που έγινε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς αστυνομικοί τον θεώρησαν ύποπτο για συμμετοχή στα επεισόδια γιατί είχε μπει στη χώρα μας την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 19χρονος μεταφέρθηκε και ανακρίθηκε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στα αιματηρά γεγονότα και έτσι συνελήφθη. Το αργότερο το πρωί της Τετάρτης πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου διεξάγεται η κύρια ανάκριση.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χθεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom