Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Qatar Gate: «Κλειδί» ο τόπος έκδοσης των χαρτονομισμάτων - Τα νεότερα στοιχεία


Οι δεσμίδες των χαρτονομισμάτων – 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά – που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στο Qatar Gate καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του έργου των ανακριτών. Ένα μέρος αυτών προέρχονται από το Βέλγιο, γράφει η L’Echo σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε, μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων θεωρούνται νέας κυκλοφορίας. Ορισμένα από αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό μελέτη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο, διότι θα μπορούσε να επιτρέψει μια ειλικρινή πρόοδο της έρευνας. Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να βρουν οι Αρχές την τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν τα πακέτα των μετρητών, άρα και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Και έτσι, θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία για τα πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες για ενεργό διαφθορά. Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρτονομίσματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο».

Όλες αυτές οι διαδικασίες από τους εμπειρογνώμονες θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom