Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Το ΙΝΚΑ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα διατροφής: Ελλιπής η ασφάλεια των τροφίμων στη χώρα μας


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Επισιτισμού-Διατροφής, την οποία καθιέρωσε το 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Σήμερα ημέρα Παρασκευή και δύο ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα επισιτισμού-διατροφής στην Ελλάδα του 2022 πέραν από την ακρίβεια παντού, την μειωμένη ποσότητα, έχουμε να παλέψουμε και με την ποιότητα αυτών των προϊόντων διατροφής

Η παγκόσμια έξαρση στις τιμές των πρώτων υλών ( χωρίς λόγο ) κυρίως στον πρωτογενή τομέα έχουν κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καλλιέργεια τροφίμων, αγροτικών, κτηνιατρικών ειδών. 

Η εγκατάλειψη της υπαίθρου λόγω του λειτουργικού κόστους, η απουσία του κράτους και της ΕΕ θα φέρει τεράστια προβλήματα στην επάρκεια τροφίμων και επαρκών αγαθών.

Η αλήθεια είναι πως η ΕΕ είναι σε καθεστώς λήθαργου και ομηρίας της Ρωσίας και Αμερικής. Πιάστηκε για ακόμα μία φορά στον ύπνο. Χωρίς κότσια και ηγέτες φέρνει την ευθύνη για πολλά ζητήματα επιβίωσης των πολιτών της Ευρώπης.

Αυτό και άλλα πολλά φέρνουν την ανασφάλεια ακόμα και στην επάρκεια τροφίμων. Δυστυχώς όμως σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είμαστε όλοι ανασφαλείς από τους ελέγχους που κάνουν τα 133 άτομα του ΕΦΕΤ.

Ένας φορέας που έπρεπε να έχει 488 άτομα έχει μόνο 220.

Εκ των οποίων υπηρετούν 186 και από αυτούς τους υπαλλήλους μόνο οι 133 είναι οι ελεγκτές για όλη την Ελλάδα. 

Ερώτηση: φτάνουν;

Όχι 

Άρα η ασφάλεια των τροφίμων δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ελλιπής. Αυτό πλέον θα πρέπει να ανησυχεί τους πολίτες καταναλωτές πέραν από την ακρίβεια + ποσότητα + ποιότητα = φτώχεια φτώχεια φτώχεια.

Τέλος δεν αρκεί η αναγραφή και μόνο τι περιέχει κάθε τρόφιμο, αλλά θέλει και χρωματιστή επισήμανση στις συσκευασίες προϊόντων τροφίμων για να είναι ευδιάκριτες και αναγωστέες και από τους Ευρωπαίους τυφλούς πολίτες καταναλωτές.

Ας αλλάξουμε την Ελλάδα, ας αλλάξουμε την Ευρώπη και τον κόσμο όλο. 
 
Οι αγώνες του ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας συνεχίζουν κάθε μέρα κάθε λεπτό για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom