Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Σφίγγει ο κλοιός στο Κίεβο - Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε πολλές ουκρανικές πόλεις


Μπαράζ βομβαρδισμών εξαπέλυσε τα ξημερώματα η Μόσχα σε πόλεις της Ουκρανίας που μέχρι σήμερα δεν είχαν βρεθεί στο στόχαστρο.Πύραυλοι Γκρανίτ έπληξαν εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν πως επλήγησαν περιοχές με σπίτια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, χτυπήθηκαν επίσης «μια πολυκατοικία, ένας παιδικός σταθμός και ένα εργοστάσιο παπουτσιών».

Ωστόσο, όπως συμβαίνει όλες αυτές τις μέρες που μαίνεται ο «πόλεμος» της προπαγάνδας παράλληλα με τις στρατιωτικές συγκρούσεις, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί τι είναι αληθινό και τι fake news. 

Η πόλη αυτή παρέμενε μέχρι σήμερα –συγκριτικά– αλώβητη από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων, αν και επισήμως στην βιομηχανική της περιοχή εδρεύει ένα εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών και μια μεταλλουργία που φτιάχνει κράματα για οπλικά συστήματα.

Επίσης, o ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ και τις κατέστησε μη επιχειρησιακές, ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές από την επίθεση στο Λούτσκ σκοτώθηκαν δύο ουκρανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν έξι.

Βομβαρδισμοί επίσης σημειώθηκαν στην πόλη Τσερνίχιβ.

Από την άλλη, οι αρχές της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονέτσκ, αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 30 επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές όπου ελέγχει, το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά. Σύμφωνα με τους ρωσώφωνους, 355 βλήματα πυροβολικού έπληξαν περιοχές του Ντονέτσκ, όπου μένουν άμαχοι.

Την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός στην ουκρανική πρωτεύουσα. Εκτιμήσεις του αμερικανικού Πενταγώνου αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στα βόρεια του Κιέβου, προωθήθηκαν κατά 5 χιλιόμετρα, απέχοντας πλέον 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Δορυφορικές φωτογραφίες καταδεικνύουν ότι η τεράστια ρωσική φάλαγγα που βρίσκονταν βόρεια του Κιέβου, έχει πλέον προχωρήσει, ενώ έχουν αναπτυχθεί και πυροβόλα έτοιμα να βάλλουν προς την πόλη.

Από την έναρξη της εισβολής οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 3.213 δομές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, λέγοντας ότι συνολικά έχουν καταστραφεί 98 αεροσκάφη, 118 drones, 1.041 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. Επίσης 3 ελικόπτερα Mil Mi-24 και 8 drone, ανάμεσά τους 5 Bayraktar TB2, έχουν καταρριφθεί από την ρωσική αεράμυνα.

Υπο τον έλεγχο των ρωσώφωνων αυτονομιστών η Βολνοβάχα

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την ουκρανική πόλη Βολνοβάχα που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Η Βολνοβάχα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου προς τη Μαριούπολη.

Υπέρ της στρατολογησης «εθελοντών» ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Υπέρ της στρατολόγησης εθελοντών και προώθησής του στο μέτωπο, τάχθηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στην συνεδρίαση του Συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε ότι πάνω απο 16.000 εθελοντές από την Μέση Ανατολή, είναι έτοιμοι να «βοηθήσουν» τις αποκαλούμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Ντονμπάς.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι τα δυτικής κατασκευής όπλα που κατάσχονται από Ουκρανούς στρατιώτες που παραδίδονται η «εξουδετερόνονται», θα παραχωρούνται στις δυνάμεις των ρωσώφωνων αυτονομιστών.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Tass», «Interfax») – Από 902.gr- Φωτογραφία από τον  βομβαρδισμό του Ντνίπρο

https://www.imerodromos.gr/sfiggei-o-kloios-sto-kievo-rosikoi-vomvardismoi-se-polles-oykranikes-poleis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom