Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ο Παναιτωλικός νίκησε και τον Ιωνικό 2 - 1 στη Νίκαια


Αυλαία σήμερα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League και στη Νίκαια ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό σ' έναν αγώνα για καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία εν' όψη των play out.

Ο Παναιτωλικός είχε 29 βαθμούς και ο Ιωνικός 26, οπότε με νίκη θα ισοβαθμούσαν, όμως και οι δύο ήθελαν τη νίκη για να έχουν το πλεονέκτημα των τεσσάρων αγώνων στην έδρα τους στα play out!

Μετά από ένα ανοικτό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό, αλλά και πολλά λάθη εκατέρωθεν με τον Παναιτωλικό καλύτερο και πιο ουσιαστικό να παίρνει τη νίκη με 2 - 1.

Πάνω κάτω η μπάλα με τον Παναιτωλικό πιο απειλητικό στο πρώτο μέρος με τον Καρέλη και τον Μεντόσα να χάνουν από πολύ κοντά δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ με δύο άστοχες κεφαλιές...

Στο 18' ο Ιωνικός είχε δοκάρι με τον Μάντζη!

Στο 33' ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ: Ο Μεντόσα από αριστερά έκανε ωραία σέντρα κι ο Καρέλης με απ' ευθείας αριστερό σουτ έγραψε το 0 - 1!

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Παναιτωλικό να προηγείται 0 - 1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ιωνικό, ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά και με πολλά νεύρα!

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 54' με τον Ρομαό από πολύ κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Ανέστη.

Πάνω κάτω η μπάλα, αλλά γκολ δεν έμπαινε και μετά το 60' οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διπλή αλλαγή ο καθένας για να φρεσκάρουν τις ομάδες τους...

Ο Ιωνικός είχε την κατοχή της μπάλας, πλην όμως η νευρικότητα και τα λάθη των παικτών του δεν του επέτρεπαν να φτάσει στην εστία του Ανέστη, ενώ ο Παναιτωλικός κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ και στις αντεπιθέσεις έψαχνε το δεύτερο γκολ...

Στο 72' καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να καθαρίσει το ματς: ο Μεντόσα από πολύ κοντά και με την πίεση του Βαλεριάνου δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Χουτεσιώτη!

Το πάλευαν οι γηπεδούχοι, κέρδιζαν φάουλ, αλλά μέχρι εκεί... 

Ωσπου ένα λάθος γύρισμα του Αποστολάκη στο 82',του έκλεψε τη μπάλα ο Καπράλ, και ο Λένις από κοντά με δυνατό σουτ ισοφάρισε για τον Ιωνικό 1 - 1

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω κα στο το 91'  μετά από μακρινή μεταβίβαση του Μπακαδήμα και με εξαιρετική ενέργεια του Νταγκό από τα αριστερά που απέφυγε τον Ρομαό κι έστρωσε στον Κορνέλιους, ο οποίος από πολύ κοντά πέτυχε με πλασέ το τελικό 1 - 2!

Ο επιμένων νικά κι αυτό έκανε ο Παναιτωλικός σήμερα στη Νίκαια, δεν φοβήθηκε το ματς και πήρε μια σπουδαία νίκη τερματίζοντας την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 32 βαθμούς στην 9η θέση, πολύ μακριά από τους ουραγούς και πλεονέκτημα έδρας για τους 4 από τους 7 αγώνες των play out  που θα ακολουθήσουν.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Βαφέας(66' Λένις), Τσιγκρίνσκι(92' Μάναλης), Κιάκος(46' Κάνιας, Ρομαό, Ντάλσιο, Τουράμ, Άοσμαν και Μάντζης(66' Καπράλ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Αποστολάκης(88' Λούι), Μάρτενσον, Φλόρες(61' Αντούνες), Βέργος, Μεντόζα(81' Νταγκό), Ντουάρτε(88' Μπακαδήμας) και ο Καρέλης(61' Ντίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom