Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

18η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης από 25 έως 28 Νοεμβρίου


Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στην Ελλάδα και από τις σημαντικότερες στην νοτιοανατολική Ευρώπη.Διαρκεί για τέσσερεις ημέρες και διοργανώνεται ετησίως στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει 18 χρόνια ιστορίας.Ξεκίνησε το 2004 με οργανωτή το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, από το οποίο, το 2014, πήρε τη σκυτάλη της οργάνωσης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της υπήρξε πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη βαρύτητα και πρωτοτυπία, αποτελώντας το μοναδικό ετήσιο σημείο συνάντησης όλων των παραγόντων του βιβλίου: εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ακαδημαϊκούς, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και από όλο τον κόσμο.

Αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση από τον κόσμο του βιβλίου προς το αναγνωστικό κοινό και κατατάσσεται πλέον στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Η φετινή 18η ΔΕΒΘ τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από την Πέμτη 25 έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Να ενημερώσουμε τους φίλους του βιβλίου ότι στο STAND 70A του περιπτέρου 13 της ΔΕΘ θα βρίσκονται οι Εκδόσεις Αποστακτήριο, όπου θα υπάρχουν και τα βιβλία Μπαμπινιώτη (από το Ξηρόμερο Αιτ/νίας) ποιητή Αρη Μπισώρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom