Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

«Ασημένια» η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα στο ευρωπαϊκό - Πέρασε και στον τελικό των 50μ. με πανελλήνια ρεκόρ!


Συνεπής στο ραντεβού της με το βάθρο η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ 56.35 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας στο Καζάν.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση και άλλη μία μεγάλη διάκριση στο ενεργητικό της, χάνοντας μόνο από την ανίκητη Σάρα Σιέστρεμ, την οποία κόντραρε «στα ίσια» για 50μ.

Η αθλήτρια του Τάσου Καράμπελα τερμάτισε σε 56.35 και μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τη Λευκορωσίδα Αναστασίγια Σκουρντάι, ανεβαίνοντας ένα σκαλί ψηλότερα σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκώβη (όπου ήταν τρίτη) και βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (56.44) που είχε σημειώσει τότε.

Η Σουηδή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε νικήτρια με 55.84 και κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στο Καζάν και το τέταρτο στα 100μ. πεταλούδα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μικρής πισίνας.

Ασταμάτητη η Ντουντουνάκη, στον τελικό και στα 50μ. πεταλούδα επίσης με πανελλήνιο ρεκόρ!

Περίπου μιάμιση ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα του Καζάν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε και στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα, όπου πέτυχε πάλι πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον αυριανό (7/11, 18:52) τελικό.

Η αθλήτρια του Τάσου Καράμπελα τερμάτισε σε 25.22 και ήταν τέταρτη στη δεύτερη σειρά, αλλά και στη συνολική κατάταξη (!), καθώς ο πρώτος ημιτελικός ήταν σαφώς πιο αργός. Η επίδοσή της βελτιώνει αισθητά το 25.51 που είχε σημειώσει στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019, στη Γλασκώβη, και της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει -έστω και ως αουτσάιντερ- άλλο ένα μετάλλιο στους αγώνες.

Ετσι, στην αυριανή τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα έχουμε τέσσερις ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς. 

Εκτός της Ντουντουνάκη, ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Γιώργος Σπανουδάκης θα κολυμπήσουν στα 100μ. μικτή ατομική, ενώ ο Απόστολος Χρήστου θα «πέσει» στον τελικό των 100μ. ελεύθερο. Το πρωί, εξάλλου, θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στα προκριματικά των 4Χ50μ. μικτή ομαδική mixed.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom