Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Επιτέλους νίκη για τον Παναιτωλικό, 1 - 0 τον Απόλλωνα (φωτο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε απόψε στο Αγρίνιο τον Απόλλωνα Σμύρνης στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.Στο ντέρμπι των ουραγών ουσιαστικά,όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά.

Μετά από ένα ματς πολύ νευρικό, με άγχος εκατέρωθεν, πολλά λάθη, πολύ τρέξιμο, τραυματισμούς, κίτρινες κάρτες και αποβολή,  αλλά λίγες ολοκληρωμένες φάσεις ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη μετά από πολύ καιρό με 1 - 0!

Στο 7' η πρώτη τελική στο παιχνίδι: Ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας σε σέντρα του Μπαρμπόσα, ωστόσο το σουτ του κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Στο 17' ο Τσιλούλης είχε μια τρομερή έμπνευση, καθώς απέφυγε με υπέροχη προσποίηση τον Ντουάρτε, έκανε το παράλληλο γύρισμα στην μικρή περιοχή, ωστόσο κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα!

Στο 24 κίτρινη κάρτα ο Μαλής: Μια μικρή ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον Αλέξανδρο Μαλή και τον Άντονι Φατιόν. Ο Αλβανός μέσος μάρκαρε τον Έλληνα στόπερ στην περιοχή στο "πλαίσιο" ενός φάουλ που είχαν κερδίσει οι Αγρινιώτες. Οι δυο παίκτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο Φατιόν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μαλή να κιτρινίζεται.

Στο 34' ο Καρέλης έπιασε το γυριστό μονοκόματο σουτ, όμως ο Κότσαρης μπλόκαρε με άνεση, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Στο 40' ο Απόλλων πολύ κοντά στο γκολ: Ο Φατιόν όντας πεσμένος στο χορτάρι έκλεψε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής του Παναιτωλικού. Ο Κάστρο πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Παμλίδη μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το σουτ, το οποίο έγλυψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Και στις καθυστερήσεις πάλι ο Απόλλων βρέθηκε στα καρέ του Παναιτωλικού, αλλά ο Ιωαννίδης από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει...

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, στον ίδιο ρυθμό του πρώτου και με έναν τραυματισμό παίκτη του Απόλλωνα και τον Παναιτωλικό αποφασισμένο να πάρει την πρώτη του νίκη στο Αγρίνιο.

Στο 51' ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι: Ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καρέλης έπεσε μέσα στην περιοχή, έπειτα από μαρκάρισμα του Κάστρο. Οι Αγρινιώτες ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι.

Στο 55' καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό: Οι παίκτες του Αγρινίου αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά και ο Μπαρμπόσα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έπειτα από μια υπέροχη παράλληλη μπαλιά, ωστόσο νικήθηκε από τον Κότσαρη.


Στο 65' φοβερό γκολ του Φλόρες: Ο Μόρσεϊ απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το γύρισμα  από δεξιά, η άμυνα του Απόλλωνα δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή με τον Ντέιμπι Φλόρες να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ και να την στέλνει στην αριστερή γωνία του Κότσαρη γράφοντας το 1 - 0 για τον Παναιτωλικό.

Μετά το γκολ ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας ένα ακόμα γκολ που θα του εξασφάλιζε τη νίκη και θα του έδιωχνε το άγχος,ενώ ο Απόλλων προσπαθούσε,αλλά δεν μπορούσε....

Στο 78' ο Φλόρες πήγε για δεύτερο γκολ: Βρήκε λίγο χώρο αριστερά έξω από την περιοχή και δοκίμασε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη.

Στο 92' βάρβαρο φάουλ του Μπαξεβανίδη στον Μόρσεϊ που έφευγε μόνος του τιμωρήθηκε αρχικά με κίτρινη, αλλά με παρέμβαση του VAR ο διαιτητής έδειξε κόκκινη και αποβολή στον παίκτη του Απόλλωνα.

Επιτέλους σχετικά καλή εμφάνιση και νίκη για τον Παναιτωλικό, η πρώτη φέτος στο Αγρίνιο, η δεύτερη συνολικά και τρεις πολύτιμοι βαθμοί!

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης(89' λ.τ. Μπακαδήμας), Χουχούμης, Ναλής, Κορνέλιους, Αντούνες, τουάρτε, Φλόρες, Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα(81' Λούι), Καρέλης(81' Μεντόζα).

Απόλλων: Κότσαρης, Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα(52' λ.τ. Ματέι), Μπαξεβανίδης, Άντονι(82' Ντάουντα), Κάστρο, Παμλίδης, Μαρτίνεζ(59' Σλίβκα), Τσιλούλης(82' λ. τ.  Πάρα), Ιωαννίδης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom