Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Φέρνει πολικό ψύχος και χιόνια ακόμα και στην Αττική - Επί ποδός οι Αρχές

Επιχειρησιακό σχέδιο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και συγκεκριμένα από τα βορειοδυτικά.

Θα χιονίσει ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις και δεν αποκλείεται να δούμε τον υδράργυρο να κατρακυλά στους -18 βαθμούς Κελσίου προς την βορειοδυτική Ελλάδα. Υποχώρηση του φαινομένου αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, δηλαδή η κακοκαιρία θα κρατήσει περίπου μια εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, που δεν θα αποτελέσει εξαίρεση της κακοκαιρίας Μήδεια, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν στα βουνά της Αττικής από το απόγευμα του Σαββάτου. Μέσα στην Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ενώ προς το βράδυ της Κυριακής τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τα βόρεια προάστια.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο σύνολο του νομού Αττικής συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Αθήνας με τη χιονόστρωση να κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές περιοχές του νομού. 

Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτεί και η Εύβοια όπως επίσης και οι Σποράδες, η Βοιωτία, η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η ανατολική Πελοπόννησος και γενικά περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια. Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και την Κρήτη σε χαμηλά υψόμετρα.

Επί ποδός οι Αρχές 
Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός εν όψει της κακοκαιρίας «Μήδεια» που βρίσκεται προ των πυλών. Μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Την ίδια ώρα, καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τον χιονιά.

Συγκεκριμένα, έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα, να έχουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους και να μην κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στις εθνικές οδούς απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, στην λεωφόρο Κηφισίας, για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, εν όψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν θα αναβληθούν οι εμβολιασμοί και αύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει με την κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ τόνισε ότι όλα τα όργανα του κράτους θα είναι στο δρόμο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom