Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης - Κούγιας: Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν ελεύθερος


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Μετά την πολύωρη απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης πήρε το δρόμο για την φυλακή.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Κατέθεσε υπόμνημα ενώ επί τέσσερεις ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, αφού πριν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε κατά του εντάλματος σύλληψης.

Πριν την απόφαση για την προφυλάκισή του κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής του η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκης.

Αλέξης Κούγιας: Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν ελεύθερος

Ο συνήγορός του Αλ. Κούγιας δήλωσε αμέσως μετά: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Μετά την πολύωρη κατάθεση του κ. Λιγνάδη, παρόμοια διάρκεια είχε και η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, οι οποίοι βρίσκονταν στην Ευελπίδων από τις 20:00 της Πέμπτης.

Η πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Actiοn24 Διονύσης Παναγιωτάκης έχουν κληθεί ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του καλλιτέχνη ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιασμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη. Επίσης, στην Ευελπίδων φέρεται να έχει προσέλθει και ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράλληλα, ενώ αναμενόταν η κατάθεση ακόμη δύο μαρτύρων, με δήλωσή τους «άδειασαν» την πλευρά του σκηνοθέτη, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης.

Όπως τονίζουν, οι ίδιοι χαρακτηρίστηκαν από τον συνήγορο του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, ως «μάρτυρες υπερασπίσεώς», χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να έχουν ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους.

Συμπληρώνουν δε πως «ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου». «Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom