Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση Λιγνάδη στη Μενδώνη: Το αν είμαι επικίνδυνος ας αφήσουμε να το αποφασίσει η ιστορία (βίντεο)


Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου σε βάρος του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, με τον σκηνοθέτη να απαντά μέσα από το LIVE NEWS.

«Δεν βλέπω η αξιωματική αντιπολίτευση να έκανε κάτι για να πει αυτό που λέει σήμερα, ότι Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό όμως προκύπτει τώρα». 

Με αυτήν τη δήλωση, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τοποθετήθηκε για την μήνυση για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, εξαπολύοντας ταυτόχρονα τα βέλη της κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου για τυχόν ευθύνες, εάν υπήρχε γνώση των καταγγελιών κατά το παρελθόν.

«Από τη στιγμή που ξεκινούν οι φήμες για τον Λιγνάδη, τον πιέσαμε πολύ να μας πει εάν είχε ο ίδιος κάποια σχέση με αυτές, κι αν ο ίδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες. Εδώ αισθάνομαι ότι ο Λιγνάδης, πέραν των άλλων, μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη, προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Υποκριτική τέχνη… ο ηθοποιός… Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν, για την ανάρμοστη, όπως φαίνεται στη συνέχεια, δράση του, αυτός, εξακολουθούσε να επιμένει» συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας ότι ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε η ίδια, ουδέποτε διατηρούσαν φιλικές επαφές με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Λιγνάδης: Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε

Ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης, περιορίστηκε σε μια σύντομη δήλωση αποκλειστικά στο LIVE NEWS, απαντώντας στα όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού.

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν. Η κ. Μενδώνη επιπλέον ζήτησε, να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης, σε ορισμένες περιπτώσεις και ανηλίκων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου

Την ίδια ώρα νέα μήνυση σε βάρος γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη κατατέθηκε το πρωί στην Εισαγγελία της Αθήνας, στην οποία περιγράφονται αδικήματα βιασμού τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί το 2010, όταν ο καταγγέλλων ήταν 14 ετών κι έτσι να μην έχουν ακόμη παραγραφεί.

Ο 24χρονος σήμερα άνδρας που κατέθεσε την μήνυση δεν ανήκει στο χώρο του θεάτρου. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται, ο γνωστός σκηνοθέτης τον είχε προσεγγίσει στην περιοχή του Μεταξουργείου. Η γνωριμία τους οδήγησε, σύμφωνα με την μήνυση σε βιασμό, ο οποίος έγινε στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Μαρκουλάκης: Επώδυνη στιγμή για το θέατρο

Ως «πολύ επώδυνη στιγμή για το θέατρο» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου. Μιλώντας στο Mega, για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε λόγο για «τρομερή γενναιότητα» όσων μιλούν επώνυμα για τις προσωπικές τους εμπειρίες.

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τόνισε ότι θα ήταν τρομερό λάθος να βλέπουμε μόνο αυτή τη πλευρά των πραγμάτων στο θέατρο και επεσήμανε ότι για τον μόνο που μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα είναι για τον εαυτό του και για κανέναν άλλο.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για τέτοιες υποθέσεις, τη Δευτέρα το πρωί καλεί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Έντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις καταγγελίες εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι δεν καλύπτονται από τις δηλώσεις Μενδώνη – Μητσοτάκη.

Πλέον, από την κυβέρνηση προαναγγέλεται η αλλαγή του νομικού πλαισίου γύρω από την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων.

https://www.megatv.com/

Διαβάστε σχετικά:

Η συνέντευξη της κυρίας Μενδώνη, που δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν ρώτησε, αλλά... διόρισε "έναν επικίνδυνο άνθρωπο"! (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom