Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Κατέρρευσε μάντρα σε μπαλκόνια και στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στα Σεπόλια (φωτο)


Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα χθες 15/2 το απόγευμα στα Σεπόλια, όταν τμήμα της περίφραξης του οικοπέδου του πρώην εργοστασίου «Κοροπούλη» κατέρρευσε και έπεσε πάνω στον ακάλυπτο χώρο και σε μπαλκόνια κατοικιών παρακείμενης πολυκατοικίας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο χώρος και το οικόπεδο είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων, απαλλοτριωμένο πριν μερικά χρόνια και χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου. 

Οι κάτοικοι και ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια να πάψει η εγκατάλειψη αυτού του χώρου και να κατασκευαστεί πάρκο. Μάλιστα , πριν μερικές ημέρες, με έγγραφό του ο Σύλλογος ζήτησε να ενταχθεί το «Κοροπούλη» σε εργολαβία κατεδαφίσεων ενώ εδώ και μήνες ζητάει να καθαριστεί ο χώρος.

Ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων « Αναγέννηση» απευθύνει έκκληση για άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό, άμεσα, αύριο το πρωί, ειδικά συνεργεία να φροντίσουν για την κατεδάφιση της υπόλοιπης μάντρας (απομένουν τουλάχιστον 40-50 μέτρα) που κρέμεται ετοιμόρροπη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων. 

Είναι σημαντικό, αμέσως μετά την κατεδάφιση της μάντρας να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα και φωτισμός για να υπάρξει έστω ένα επίπεδο ασφάλειας στις παρακείμενες πολυκατοικίες που θα μείνουν εκτεθειμένες!

Είναι επίσης σημαντικό, να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που επλήγησαν οι κατοικίες τους, τα μπαλκόνια τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom