Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κέρκυρα: Με μαζικές κινητοποιήσεις «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό - Μπλόκο στη διαδήλωση (φωτο & βίντεο)


Με συγκέντρωση στην ελαιουργία στις Σινιές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του «Ερημίτη», ολοκλήρωσαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου τις σημερινές κινητοποιήσεις τους σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Κέρκυρα.

Με τις μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις τους που έγιναν πρωί και απόγευμα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Παράλληλα δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ταυτόχρονα διεμήνυσαν ότι ο νόμος έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά
Η συγκέντρωση στις Σινιές

«Κεφάλαιο και κυβερνήσεις ληστεύουν το περιβάλλον, ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους. Θα τους σταματήσουμε», ανέγραφε το πανό των ταξικών δυνάμεων, στην διάρκεια της απογευματινής κινητοποίησης στις Σινιές.
«Η φύση ανήκε στο λαό και όχι το κεφάλαιο το πολυεθνικό» και «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ το ψήφισαν μαζί», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.
Στην συγκέντρωση μίλησαν η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σπύρος Κανταρέλλης, πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Τζένη Σκέμπρη, από την Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας, ο Κώστας Ρούσσινος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βόρειας Κέρκυρας και ο Βαγγέλης Χριστουδούλου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.
Η κινητοποίηση στην Πόρτα Ριάλα
Το  πρωί, με μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκέντρωση, εργατικά σωματεία του νησιού καταδίκασαν την αντιλαϊκή πολιτική που χτυπά τα δικαιώματά τους.  
Επιφυλάσσοντας αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό που σήμερα επισκέπτεται το νησί, εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Κέρκυρας καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και κάλεσαν σε ενίσχυση του αγώνα μέσα από την οργάνωση στα σωματεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης στην Πόρτα Ριάλα, όπου εκπρόσωποι σωματείων και φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Πελάης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Κέρκυρας. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Γιώργος Πέρρος από την ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα αγώνα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους, η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται, η απαγόρευση διαδηλώσεων δεν θα περάσει.








https://www.902.gr/

Μπλόκο στη διαδήλωση, απαγόρευση (και) στην αντιπρόεδρο της Βουλής!

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση ανθρώπων από μεγάλο φάσμα της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, των συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες που διατρανώνουν τη θέληση του Κερκυραϊκού λαού κατά της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη.

Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας και  η αστυνομία απέκλεισε τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν στο δρόμο από τις Σινιές προς τον Άγιο Στέφανο, επικαλούμενη τις εντολές λόγω της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα μιλήσει προσκεκλημένος της NCH Capital στο χώρο του παλιού φυλακίου εντός του Ερημίτη.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η αντιπρόεδρος της Βουλής (και βουλευτής του ΜεΡΑ25) Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, η επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Μπαλού, η επικεφαλής παράταξης στο Π.Σ. Βέρα Κορωνάκη, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Μπορμπότης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και επικεφαλής παράταξης στο Δ.Σ. Κεντρικής Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης,ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού και επίσης επικεφαλής παράταξης Γιώργος Καρύδης, η επικεφαλής παράταξης Μαρία Δρυ, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μπούκας, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κ. ΡΟύσσινος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πορεία στο Βοριά» Σ. Τρύφωνας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ερημίτης Πλους, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Σπύρος Μωραΐτης εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Καπετάνιος, ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θ. Γουλής, πλήθος κόσμου και συλλογικοτήτων.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι του Ερημίτη Πλους αλλά και στελέχη πολιτικά και αυτοδιοικητικά μίλησαν στους συγκεντρωμένους πριν ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας.

Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί και άλλο επίσημοι… «έκοψαν δρόμο» και πήγαν στον Ερημίτη από άλλο σημείο.

Μαζί τους, από πλευράς Αυτοδιοίκησης, πήγε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον πρόεδρο του Δημοτικού, ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδεψε ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας.

Σε μία ιδιωτική επένδυση, με μία ιδιωτική (αφού τη διοργανώνει με τους δικούς του όρους ο ιδιώτης επενδυτής) εκδήλωση, με την αστυνομία να λειτουργεί σε ρόλο… πορτιέρη (αφού ελέγχει αν αυτοί που πάνε στον Ερημίτη έχουν προσκληθεί από την NCH Capital) (!!!) , απαγορεύτηκε ακόμα και στην αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα να περάσει σε απόσταση χιλιομέτρων από το δρόμο προς τον Άγιο Στέφανο…

Απαγορεύεται, γιατί… έτσι!


Την ώρα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκοβε την κορδέλα σε ένα έργο που –μελλοντικά- ευελπιστεί (μαζί με τους επενδυτές και τον Άδωνι Γεωργιάδη) να εκτελεστεί, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα και υπό τα μπλόκα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εκατοντάδες πολιτών διαδήλωναν κατά της επένδυσης κάτω από τον καυτό ήλιο και με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 37 βαθμούς…

Παρά την επισήμανση τόσο της βουλευτίνας του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, όσο και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρου στο επάγγελμα Αλέκου Αυλωνίτη αλλά και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαγορευτεί και μάλιστα προληπτικά μία πορεία διαμαρτυρίας που γίνεται, άλλωστε, σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη φιέστα του Ερημίτη, η Αστυνομία εκτελώντας τις εντολές που έχει λάβει, μπλόκαρε τους διαδηλωτές…

https://www.corfupress.com/

Διαβάστε επίσης:
Κέρκυρα: Μαζική η κινητοποίηση για τον Ερημίτη. (Φωτ.-Βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom