Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

13 σφαίρες στον «Θαμνάκια» - Σοβαρά τραυματισμένος «σκληρός» της νύχτας από μαφιόζικο χτύπημα


Η ένοπλη επίθεση σε βάρος του 50χρονου Γ.Μ. το βράδυ της Δευτέρας στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης ενός αρτοποιείου στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου ανέσυρε από το αρχείο παλαιότερες υποθέσεις, όταν ο
τραυματίας με το παρατσούκλι «Θαμνάκιας» είχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία με τα 44 εντάλματα σε βάρος ατόμων που είχαν εμπλοκή στον πόλεμο μεταξύ συμμοριών «νονών» της νύχτας.

Ο «Θαμνάκιας» (που φέρεται ως ένας από τους πιο «σκληρούς» της νύχτας) παραμένει για νοσηλεία στο Ασκληπιείο της Βούλας, με πιο σοβαρό το τραύμα που φέρει στην κοιλιακή χώρα. Στο παρελθόν του αναζητούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, την οποία αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το θύμα είχε απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Το 2002 το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στη μεγαλύτερη δικογραφία για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών, που σχημάτισε η Δίωξη έπειτα από έρευνες δύο ολόκληρων χρόνων.

Τότε είχαν εκδοθεί 44 εντάλματα σύλληψης, αλλά πολλοί διέφυγαν, μεταξύ αυτών και ο Γ.Μ., που θεωρούνταν ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κυκλώματα της νύχτας.

Έκτοτε ο «Θαμνάκιας» χάθηκε σταδιακά από το προσκήνιο της νύχτας, επιλέγοντας να κινείται στο παρασκήνιο. Μάλιστα, φέρεται ότι έχει επικεντρωθεί σε νόμιμες δραστηριότητες στο Κολωνάκι και τα νότια προάστια, ως επιχειρηματίας πλέον.

Το βράδυ της Δευτέρας ο 50χρονος πήγε να συναντήσει φιλικό του πρόσωπο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρτοποιείου, ένα σημείο μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και με αρκετή κίνηση.

Όταν έφτασε, αντιλήφθηκε ότι κατευθυνόταν προς το μέρος του ένα ύποπτο, μαύρο δίκυκλο με δύο αναβάτες. Από ένστικτο, καλύφθηκε πίσω από ένα σταθμευμένο όχημα και έτσι γλίτωσε από τον καταιγισμό πυρών των δύο αγνώστων!

Από τις 13 σφαίρες που έριξαν συνολικά εναντίον του οι επίδοξοι δολοφόνοι προτού σπεύσουν να απομακρυνθούν, δύο τον έπληξαν στο χέρι και την κοιλιά.

Ο φίλος του μετέφερε άμεσα τον 50χρονο τραυματία στο νοσοκομείο και έτσι οι άνδρες της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στον χώρο εντόπισαν κάλυκες, όχι όμως τον τραυματία. Στη συνέχεια το νοσοκομείο ενημέρωσε την Ασφάλεια για το θύμα.

Οι αστυνομικοί και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζήτησαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στον χώρο και κατά μήκος της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, καθώς φέρεται ότι είναι η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες της φονικής ενέδρας με τη μαύρη μηχανή Transalp. Πλέον, περιμένουν την έγκριση των γιατρών για να τους δώσει κατάθεση ο Γ.Μ.

https://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom