Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 102 οι νεκροί, 22 τα νέα κρούσματα, 2192 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

22 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 56% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2192 συνολικά και εξ' αυτών 102 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 28 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες.

559 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι και 899 με επαφές γνωστού κρούσματος. 72 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη. 15 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 82% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Τέλος, 29 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

«Η ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, δηλαδή οι ηλικιωμένοι, παραμένουν το κύριο μέλημά μας και στην επόμενη φάση» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. Παράλληλα, είπε ότι δεν προβλέπεται τα πράγματα να είναι χειρότερα το καλοκαίρι.

«Είμαστε μακριά ακόμα από εμβόλιο – Ελεγχόμενη η μετάβαση στην κανονικότητα»

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις δοκιμές περί των 70 εμβολίων σε όλο τον κόσμο αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μόνο ένα, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει περάσει στη φάση 2.



Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο ιός δεν ξέρει από Πάσχα - Ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα περιορισμού


Η προσπάθεια συνεχίζεται και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κανονικά επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι μετακινήσεις για το Πάσχα επιτρέπονται για τους γνωστούς και συγκεκριμένους λόγους.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο ιός δεν γνωρίζει από Πάσχα και από γιορτές και δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους για την Ανάσταση και για την ημέρα του Πάσχα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία της αστυνομίας τόνισε πως ο κόσμος ξέρει τι θα κάνει όμως σε κάθε περίπτωση αν υπάρξουν παραβάσεις θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom