Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετακίνησης 1.500 μεταναστών από τη Λέσβο στο Κιλκίς


Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα χαράματα σήμερα, στη Μυτιλήνη η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών από το νησί.Οι πρώτοι 640 επιβιβάζονται αυτή την ώρα το πλοίο "Καλντέρα Βίστα" με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν με το πλοίο "Άκουα Μπλου" στις 12 το μεσημέρι κι αυτοί για την Θεσσαλονίκη.

Κοινός προορισμός τους ο καταυλισμός στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς.

Tι λέει ο Κουμουτσάκος

Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει 640 προσφυγές από τη Μόρια στην Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς αναχώρησε από τη Μυτιλήνη δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης.

Άλλοι 650 θα αναχωρήσουν το απόγευμα με άλλο πλοίο πρόσθεσε ο κ Κουμουτσάκος ενώ 390 νέοι μετανάστες έφτασαν χθες και σήμερα στη Λέσβο.

Ο κύριος Κουμουτσάκος έδωσε και απάντηση στην κριτική γιατί δεν εμποδίστηκαν οι φουσκωτές βάρκες που έφτασαν την περασμένη Εβδομάδα με μετανάστες στη Λέσβο.

"Μπορούσαν να σταθούν τα πλοία της Φρόντεξ και του Λιμενικού μπροστά στις βάρκες αλλά μετά από τρία λεπτά οι μετανάστες- δασκαλεμένοι από τους διακινητές- τρυπούν τις βάρκες πέφτουν στο νερό και μετατρέπονται αυτομάτως σε ναυαγούς και οφείλεις να τους σώσεις.

Μάλιστα τα πλοία της Φρόντεξ μετατρέπονται πολλές φορές σε σημαδούρες.

Ο κ Κουμουτσάκος τόνισε ότι η Κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου ώστε να διευκολυνθούν οι επιστροφές για τις όποιες -όπως είπε -είχε μέχρι τώρα ευθύνες και η Ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom