Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου!


Αργά το απόγευμα της Τρίτης (14.08.2018), έγινε γνωστή η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018 - Συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, όταν πάτησαν σε τουρκικό έδαφος

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει απόψε (14.08.2018), στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Υπολογίζεται το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 3 τα ξημερώματα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών. Ειδικότερα συνομίλησε με τον Νίκο Κούκλατζη και τον Νίκο Μητρετώδη.
Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επικοινώνησε τηλεφωνικά κι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της απελευθέρωσης των γιων τους.
Ο κ. Τσίπρας τούς τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και τους ευχήθηκε από δω και πέρα μόνο χαρές.
Εκείνοι, με τη σειρά τους, τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Τι είπαν οι πατεράδες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ανακουφισμένος στις πρώτες του δηλώσεις ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, Νίκος Μητρετώδης, περιέγραψε στο Newsit.gr τα συναισθήματά του στο άκουσμα της απόφασης απελευθέρωσης του γιου του από τις τουρκικές φυλακές.
Ο Νίκος Μητρετώδης μίλησε για Οδύσσεια και για Γολγοθά που πέρασε η οικογένεια από την 1η Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν ο γιος του Άγγελος Μητρετώδης και ο συνάδελφός του, αξιωματικός Δημήτρης Κούκλατζης, όταν πέρασαν, κατά λάθος, από τον Έβρο στο τουρκικό έδαφος.
Ο κ. Μητρετώδης ευχαρίστησε επώνυμους και ανώνυμους για την συμπαράστασή τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και την Πολιτεία για τις προσπάθειες να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο νέοι στρατιωτικοί.
Ακούστε όσα είπε στο NewsIt.gr
«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου».
Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη. «Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης από τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom