Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο - Οι γονείς του ζητούν να ανοίξει ξανά ο φάκελος


Να βγει από το συρτάρι ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης θανάτου του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο τον περασμένο Νοέμβριο και να επανεξεταστεί ζητά από τον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η οικογένεια του 21χρονου.

Ο πατέρας του, δια της δικηγόρου του Κατερίνας Βολονάκη, κατέθεσε αίτηση στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, με την οποία ζητά να επανεξεταστεί η δικογραφία, που αφορά την υπόθεση του γιου του και η οποία μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο δικαστικός λειτουργός απέδωσε τον θάνατο σε πτώση και όχι σε εγκληματική ενέργεια, απόφαση που προκάλεσε την οργή των συγγενών του άτυχου 21χρονου, που βρέθηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου, στην περιοχή Λαγκά Χώρας έπειτα από αναζήτηση έξι ημερών.

Η οικογένεια του φοιτητή υποστηρίζει ότι δεν έχουν εκτιμηθεί όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Η δικηγόρος Κατερίνα Βολονάκη, μιλώντας στην Espresso, είπε ότι εκδόθηκε αναφορά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, με την οποία η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο ως νομικά αστήρικτη, και απεστάλη στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου για έγκριση.

“Με την προσφυγή του πατέρα του εκλιπόντος ζητείται να μη δοθεί η έγκριση από τον εισαγγελέα Εφετών, αλλά να διενεργηθεί πείραμα -αναπαράσταση για την εξακρίβωση περιστατικών που είναι απαραίτητα για την ανακάλυψη της αλήθειας, ώστε να βοηθήσει θετικά το έργο της ανακριτικής Αρχής. Περαιτέρω ζητείται νέα αυτοψία του χώρου από τους ιατροδικαστές που έκαναν τη δεύτερη νεκροτομή στο πτώμα, συνεπικουρούμενοι από εμπειρογνώμονες, προκειμένου να εξετάσουν τον χώρο ανεύρεσης του θύματος και όσα ρούχα έχουν διασωθεί με επισταμένη έρευνα για τυχόν ίχνη, ξένα σώματα και κηλίδωση από βιολογικά υλικά, προς ανακάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας”, τόνισε η κ. Βολονάκη.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom