Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Δεν έχει σβήσει η πυρκαγιά - Kαίγονται αυτοκίνητα - Έχει πάρει κλίση το πλοίο (φωτο & βίντεο)


Σοκαριστικές εικόνες από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα εν πλω! - Λόγω του νερού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση, έχει πάρει κλίση προς τ' αριστερά! - Δεν έχει σβήσει ακόμα
η φωτιά, δύσκολη η μάχη της κατάσβεσης δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής - Δύσκολες οι συνθήκες για τους πυροσβέστες καθώς υπάρχουν στο γκαράζ πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά - Όλο το χρονικό της νύχτας θρίλερ που έζησαν οι 875 επιβάτες και το 140μελές πλήρωμα!

Μάχη υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ακόμη και τώρα, σχεδόν 12 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δεν έχει καταστεί δυνατό να σβήσει η φωτιά, αφού το γκαράζ Νο3 του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος είναι γεμάτο αυτοκίνητα και φορτηγά, ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς!
Η εικόνα του πλοίου να έχει πάρει κλίση προς τ’ αριστερά εξαιτίας του όγκου νερού που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση είναι σοκαριστική. Για καλή τύχη των 875 επιβατών και του 140μελούς πληρώματος που βρισκόταν στο πλοίο που ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ για τα Χανιά, κανείς δεν τραυματίστηκε. 
Το Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα περίπου στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (29.08.2018).
Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο γκαράζ με αποτέλεσμα να καίγονται φορτηγά και ΙΧ όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος. Περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και το πλήρωμα που μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πως και από που ξεκίνησε η φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μόνο γνωστό είναι πως ξέσπασε στο γκαράζ Νο3.
«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.
Θα χρειαστεί ώρα για την κατάσβεση όπως είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά το θετικό είναι πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά. Στην κατάσβεση συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πειραιά.
Πάντως, η πυροσβεστική, με τη χρήση αφρού και νερού έχει καταφέρει να περιορίσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φωτιά και γι’ αυτό άνοιξε ο καταπέλτης και απομακρύνθηκαν ήδη κάποια αυτοκίνητα.

Δείτε τι δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Νύχτα θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23:45 και ενώ  το πλοίο έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου έξω από την Ύδρα, όταν ξέσπασε η φωτιά. Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 οχήματα.
Καπνοί γέμισαν τους χώρους του πλοίου και το κατάστρωμα, το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες, ξύπνησε όσους κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους και τους ζήτησε να βγουν στο κατάστρωμα.
Εικόνες μέσα από το πλοίο αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι 875 επιβάτες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.
«Δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε» είπαν. Αμέσως αποφασίστηκε το πλοίο, με μικρή ταχύτητα να επιστρέψει στον Πειραιά.  Οι επιβάτες φόρεσαν σωσίβια και οι σωστικές λέμβοι ήταν έτοιμες να «κατέβουν» σε περίπτωση που χρειαζόταν. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε.  
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το τέλος της αγωνίας

Ήταν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.08.2018) όταν το πλοίο της ΑΝΕΚ επέστρεψε στον Πειραιά και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου. Αμέσως ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της πυροσβεστικής υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 07:00 το πρωί.
Οι επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος κατέβηκαν από την πλαϊνή πόρτα με μια σκάλα που χώραγε δυο άτομα και γι’ αυτό η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Με λεωφορεία κατευθύνθηκαν εκτός λιμανιού όπου τους περίμεναν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι. 
Εικόνες μέσα από το πλοίο
Φωτογραφία ekriti.gr
Φωτογραφία ekriti.gr
Φωτογραφία ekriti.gr


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom