Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Χάος


Κι έτσι, έως το 2060 η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη, βρέξει - χιονίσει, 2,5% - 3%! Διότι αυτό συμφώνησαν ο Αριστοτέλης με τον Κόμοδο.
Κι αυτό λέγεται πολιτική.

Επίσης, έως το 2060 δεν πρέπει να πετάξει ούτε μια πεταλούδα στην Ανατολική Ιαπωνία, διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διαταράξει τη νευρική ακαμψία των επιτοκίων,
ήτις μας είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή των δανειακών δόσεων έως το 2135. Αυτό συμφώνησαν ο Ταμερλάνος και ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης.
Και αυτό λέγεται πολιτική.
Αλλά αν αυτά λέγονται πολιτική, η μαλάκυνση εγκεφάλου, πώς λέγεται;  
Ευκλείδειο βέλος
«Ο ανασχηματισμός αναβάλλεται – δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις διακοπές του κόσμου», αφέθηκε να διαρρεύσει απ’ το Μαξίμου.
Γιατί, βρε παιδιά; Θα είναι τόσο δασύτριχος, δύστροπος και δυσοίωνος αυτός ο ανασχηματισμός, που θα μας χάλαγε το κέφι;
Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώντας να κάνουν χιουμοράκι, άνθρωποι ολιγοβαρείς, αμολάνε εξυπνακισμούς και κοτσάνες, μάλιστα ακυρωτικές όσων ήθελαν να πουν.
Όπως ο κ. Τσακαλώτος, όστις δίκην Ομήρου εκ του προχείρου θέλησε «να στείλει» και αυτός «μήνυμα» (κατά το δη λεγόμενο) στον Τσίπρα λέγοντας ότι τον Οδυσσέα βοήθησαν να ξεκάνει τους μνηστήρες οι «πιστοί του άνδρες».
Όμως τους «πιστούς άνδρες» του Οδυσσέα τους ξέκανε η Οδύσσεια και ο ήρωας έφθασε στην Ιθάκη μόνος. Μόνος τάνυσε και το τόξο του εναντίον των Μνηστήρων, με μόνη βοήθεια τον Τηλέμαχο και τους λίγους δούλους που έκλεισαν τις πόρτες.
Άστα, Ευκλείδη…
«Δεδομένο (σ.σ.: ναι, δεδομένο) ότι δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων» διασάλπισε ο κ.Κατρούγκαλος.
Κι έτσι το μυστήριο «φτιάχνω τον καλύτερο νόμο» – Κατρούγκαλος – για να καταργηθεί αμέσως μετά – Κατρούγκαλος – παραδίδεται προς λύσιν στο σύμπαν.
Επίσης οι πρότεροι ισχυρισμοί Κατρούγκαλου ότι ο μέλλων μακαρίτης νόμος δεν περιείχε μειώσεις συντάξεων ταιριάζουν απολύτως με τους νυν πανηγυρισμούς Κατρούγκαλου ότι ο (ίδιος) νόμος για μειώσεις στις συντάξεις δεν θα εφαρμοσθεί.
***
Θεέ μου! Τι σύνταξη θα πάρω, αν χάσω τα λογικά μου;
email: stathispontiki@gmail.com

ο Στάθης στο Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom