Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Εθιμοτυπική "επίσκεψη" του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ για... ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην Παλαιστίνη (βίντεο)


Ο Ρουβίκωνας «ξαναχτύπησε» στο υπουργείο Εξωτερικών. Ξημερώματα της Τρίτης (28.08.2018) η αναρχική ομάδα ανέβασε στο indymedia κείμενο και video από τη νέα «παρέμβασή» της στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα από τα καλύτερα (υποτίθεται) φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα.

Η νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα έγινε για την Παλαιστίνη. Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia, ο Ρουβίκωνας αποκαλύπτει και τι περιείχε η τσάντα που φαίνεται να κρατά το μέλος της που πηδά τα κάγκελα του υπουργείου, μπαίνει ανενόχλητος στο προαύλιο, την αφήνει στην πίσω πλευρά του κτιρίου και αποχωρεί.

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών

Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και τη μετατροπή της ουσιαστικά στη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής οι οποίοι αποτελούν κομβικό κομμάτι της ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας (π.x: υδρογονάνθρακες). Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων αλλά και την καταστροφή καλλιεργειών τους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το καθεστώς του Απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ αλλά και την «χαμηλής έντασης» γενοκτονία που διεξάγει ενάντια στους Παλαιστινίους.

Αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από εμάς και από άλλους και δυστυχώς μπορεί να ξαναειπωθούν στο μέλλον. Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α .

Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων. Έτσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας


Δείτε το βίντεο από την "επίσκεψη":

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Mηπως ενοχληοηκαν καποιοι απο την επεμβαση του Ρουβικωνα στο
Υπ Εξωτερικων για το παλαιστινιακο ζητημα????
Χθες η προχθες αυτη η ιδια ομαδα επενεβη στον Μυτιληναιο που
χρωσταει σε χιλιαδες εργαζομενους δεδουλευμενα
κακη κι αυτη η επεμβαση????
Αλλοιμονο σ αυτους που ειναι αραγμενοι στους καναπεδες

Read more: Go to TOP and Bottom