Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Ύδρα: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες, πετούν τρόφιμα - Φεύγουν άρον άρον οι τουρίστες


Στις 17:00 το απόγευμα αναμένεται να… φτάσει το ρεύμα στην Ύδρα - Με γαϊδουράκια μεταφέρουν μπουκάλια με νερό - Κλειστά μαγαζιά και τουρίστες με βαλίτσες παντού, ψάχνουν τρόπο να φύγουν!
- Έχουμε ήδη έξι ακυρώσεις λέει στο newsit.gr ξενοδόχος του νησιού - Τι προκάλεσε τη βλάβη σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, η Ύδρα βυθίζεται στην απόγνωση. Από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (26.08.2018), πάνω από 24 ώρες δηλαδή, η Ύδρα δεν έχει ρεύμα και οι περισσότερες περιοχές της δεν έχουν ούτε νερό, αφού το σύστημα αφαλάτωσης λειτουργεί με ρεύμα! Το νησί έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Γολγοθάς κατοίκων και τουριστών δεν φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του. Η τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι οι γεννήτριες που στέλνονται στο νησί θα χρειαστούν δυο ώρες από το Γαλατά στην Ύδρα και άλλες δυο ώρες από τη στιγμή που θα φτάσουν έως ότου να συνδεθούν με το δίκτυο του νησιού.
Που σημαίνει ότι θα φτάσουμε απόγευμα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Και ενώ κανείς δεν ξέρει ακόμα (!) τι ήταν αυτό που προκάλεσε το γενικό μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού.
Φωτογραφία Eurokinissi

Φεύγουν άρον άρον οι τουρίστες από την Ύδρα

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου είναι ξενοδόχος στην Ύδρα. Όπως είπε στο newsit.gr, το ξενοδοχείο του, όπως και σχεδόν όλα στο νησί τέτοια εποχή, ήταν γεμάτο επισκέπτες τις τελευταίες ώρες. Μετά τη διακοπή ρεύματος, όμως, έξι από τους πελάτες του αποφάσισαν να φύγουν από το νησί.
Δεν μπορούν να πλυθούν, δεν μπορούν ούτε να φάνε αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν. Δεν μπορούν ούτε να… πληρωθούν επίσης. Γιατί τα POS δεν λειτουργούν αφού δεν υπάρχει σύνθεση με το internet, ενώ είναι κλειστές και οι τράπεζες και τα ΑΤΜ επίσης δεν δουλεύουν!
Φωτογραφία Eurokinissi
«Έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση μόνο στο λιμάνι και περιμένουμε. Η ενημέρωση από τη ΔΕΗ λέει ότι στέλνουν πλωτές γεννήτριες και θα έχουμε ρεύμα μετά τις 17:00», τόνισε ο κ. Χατζηαντωνίου και σημείωσε ότι έξι από τους τουρίστες που έμεναν στο ξενοδοχείο του, αποφάσισαν να φύγουν.
Ακούστε τι δήλωσε
Οι εικόνες από το νησί είναι χαρακτηριστικές του τι συμβαίνει. Παντού άνθρωποι με τις βαλίτσες τους… ανά χείρας, έχουν ετοιμαστεί για να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής και να φύγουν από την Ύδρα.
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες του νησιού με απόγνωση προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Το οποίο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Αναγκάζονται να πετούν τρόφιμα και άλλα ευπαθή προϊόντα που χρειάζονται ψύξη.
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Το ίδιο χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες με τις συσκευασίες από μπουκάλια με νερό να μεταφέρονται με τα γαϊδουράκια σε όλο το νησί!
Φωτογραφία Eurokinissi

Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ τελικά;

Απάντηση από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει. Η βλάβη δεν έχει εντοπιστεί. Το απόγευμα της Κυριακής (26.08.2018) στην πρώτη του ενημέρωση για το θέμα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκε πρόβλημα στα υποθαλάσσια καλώδια.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αιτία του γενικού μπλακ άουτ στην Ύδρα είναι το γεγονός πως τέθηκε εκτός λειτουργίας το κύριο καλώδιο στον υποσταθμό του Κρανιδίου αλλά και το εφεδρικό, γιατί (το δεύτερο) όταν ηλεκτρίστηκε, βραχυκύκλωσε!
«2η μέρα η #Ύδρα χωρίς ρεύμα-νερό. Εκτός λειτουργίας το κύριο καλώδιο Ύδρα-Υποσταθ. Κρανιδίου. Εκτός λειτουργίας και το εφεδρικό! Βραχυκύκλωσε όταν ηλεκτρίστηκε. Καμία ετοιμότητα-συντήρηση. Απόλυτο τέλμα στα δρομολογημένα προγράμματα εκσυγχρονισμού-αυτοματοποίησης. Ανίκανοι. Να φύγουν», έγραψε στο twitter ο Γιάννης Μανιάτης.
Δείτε το tweet
2η μέρα η χωρίς ρεύμα-νερό.Εκτός λειτουργίας το κύριο καλώδιο Ύδρα-Υποσταθ. Κρανιδίου.Εκτός λειτουργίας και το εφεδρικό! Βραχυκύκλωσε όταν ηλεκτρίστηκε.Καμία ετοιμότητα-συντήρηση. Απόλυτο τέλμα στα δρομολογημένα προγράμματα εκσυγχρονισμού-αυτοματοποίησης.Ανίκανοι. Να φύγουν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παντως οι μαφιοζοι τοκογλυφοι δανειστες τα εκατομμυρια
τα πηραν Η υδρα ομως δεν εχει μονιμα εκει μια εφεδρικη
γεννητρια

Read more: Go to TOP and Bottom