Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αυτοί είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας του Νικόλα Μουστάκα στου Φιλοπάππου


Η αστυνομία έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τριών δραστών της επίθεσης στο Νικόλα Μουστάκα,ο οποίος έχασε την ζωή του τον 15αύγουστο στου Φιλοπάππου.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 23-8-2018 ως δράστες της ανθρωποκτονίας 25χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 15-8-2018 σε βραχώδη περιοχή στο λόφο Φιλοπάππου (σχετ. Δελτίο Τύπου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ της 24-8-2018).

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους

(επ) YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν


(επ) QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν




(επ) ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση για χρονικό διάστημα έως 24-2-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ως άνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 και 210-6476226 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της επίθεσης και του άδικου χαμού του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα
Τρεις σεσημασμένοι ληστές, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών είναι οι δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου και της ενέδρας θανάτου για τον 25χρονο φοιτητή Νικόλα Μουστάκα. Για έναν νεαρό άνδρα που σπούδαζε στο εξωτερικό και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για να δει την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία που εργάζεται στη χώρα μας.

Όταν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου το ζευγάρι αποφάσισε να πάει βόλτα στο λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί, το ζευγάρι δέχτηκε την επίθεση από τους τρεις δράστες, τον 25χρονο Ιρακινό και δυο Πακιστανούς, ηλικίας 17 και 28 ετών. Το 28χρονος Πακιστανός είχε ζητήσει και πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ ο 25χρονος Ιρακινός ήταν έξω με περιοριστικούς όρους.

Ήταν 22:50 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (24.08.2018) η ΕΛ.ΑΣ. όταν δυο από τους δράστες πλησίασαν το ζευγάρι. Ήταν οι δυο Πακιστανοί εκείνοι που ζήτησαν από τον 25χρονο ένα τσιγάρο. Όταν εκείνος τους είπε πως δεν κάπνιζε, εκείνοι έφυγαν. Όμως είχαν ήδη κατοπτεύσει το χώρο και επέστρεψαν λίγα λεπτά μετά, αυτή τη φορά μαζί με τον 25χρονο Ιρακινό συνεργό τους.

Τη δεύτερη φορά, ζήτησαν από το θύμα λεφτά και τον απείλησαν με μαχαίρι. «Δεν έχω τίποτα μαζί μου, δεν έχω λεφτά» φέρεται να τους απάντησε ο άτυχος 25χρονος. Ο ένας από τους δράστες, πήρε από την τσάντα της 23χρονης από την Πορτογαλία 60 ευρώ, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Η χαμένη αλυσίδα
Όσο ο συνεργός τους έψαχνε την τσάντα της 23χρονης, οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο. Υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Τόσο στο σημείο της ληστείας όσο και στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Νικόλας Μουστάκας βρέθηκαν κομμάτια από αλυσίδα που το θύμα φορούσε στο λαιμό του. Εκείνο όμως που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπλοκής πριν από την πτώση είναι το γεγονός πως το θύμα φορούσε και δεύτερη αλυσίδα, η οποία δεν βρέθηκε σε κανένα από τα δυο σημεία. Και γι’ αυτό δεν αποκλείεται, κατά αστυνομικές πηγές, και το ενδεχόμενο ο 25χρονος να σπρώχτηκε από τους ληστές!

Όταν είδαν πως ο 25χρονος έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη φίλη του κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Βήμα βήμα πως βρήκαν τους ληστές του Φιλοπάππου
Οι δράστες, την ώρα της ληστείας είχαν μαζί τους μια σακούλα. Την οποία φρόντισαν να ξεφορτωθούν αλλά έκαναν το μοιραίο για εκείνους λάθος να την πετάξουν σε άλλο σημείο του Φιλοπάππου. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί τη βρήκαν, όπως και το σπασμένο μπουκάλι που είχαν μαζί τους οι τρεις. Πάνω στη σακούλα αυτή υπήρχε το αποτύπωμα του 25χρονου Ιρακινού, ο οποίος ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους.

Οι ληστές πήραν μαζί τους φεύγοντας το κινητό της 23χρονης. Το οποίο, όμως, φρόντισαν να πετάξουν επίσης. Από το στίγμα του, όσο ήταν ανοιχτό, οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις έρευνες μπόρεσαν να κατευθυνθούν προς τα σημεία όπου σύχναζαν οι ύποπτοι.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένας κύκλος υπόπτων. Και όταν κατάλαβαν πως δυο από τα άτομα που αναζητούσαν είχαν εξαφανιστεί από τα στέκια αυτά, κατάλαβαν πως επρόκειτο για τους δράστες. Ο 25χρονος Ιρακινός, από τη στιγμή που είχε βρεθεί το αποτύπωμά του στη σακούλα και άρα είχε ταυτοποιηθεί, είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει το απόγευμα της Πέμπτης (23.08.2018) τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης.

Είχαν πάει εκεί με σκοπό να βρουν κενό ασφαλείας στην επιτήρηση των συνόρων για να διαφύγουν από την Ελλάδα προς τα Σκόπια. Αφού συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του Ιρακινού που είχε επιλέξει να παραμείνει στην Αθήνα.

Οι τρεις δράστες, στο παρελθόν, έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή. Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Θα οδηγηθούν στα δικαστήρια το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom