Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η προεκλογική ομιλία του Τσίπρα στην Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Τι έταξε και σε ποιούς (βίντεο)

Τον Σκουρλέτη πρότεινε ο Τσίπρας για νέο Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανακοίνωση -σύντομα- μίας σειράς φορολογικών ελαφρύνσεων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε
παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των οφειλών που έχουν οι πολίτες προς το δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, επίσης, την αύξηση του κατώτατου μισθού (που ανέρχεται σήμερα στα 581 ευρώ) και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους (έως 25 ετών, που φθάνει σήμερα στα 511 ευρώ).

«Έχοντας πλέον τη δημοσιονομική δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενναίες παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων», είπε.

«Έχει ήδη προχωρήσει», συνέχισε, «η επεξεργασία για μια σειρά φοροελαφρύνσεων, τις οποίες θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε», προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εργάζεται για να υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των οφειλών προς το δημόσιο που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια ανεργία που επί Σαμαρά είχε αγγίξει ακόμα και το 28% και σήμερα βρίσκεται στο 19,5%.

«Ενισχύθηκαν οι μορφές πλήρους απασχόλησης, έναντι της ελαστικής. Μένει βεβαίως πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να επικρατήσει συνολικά η πλήρης εργασία στο σύνολο των συμβάσεων», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «συνεχίζουμε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», «την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας: «Όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κος Μητσοτάκης». Αντίθετα. Τόνισε ότι είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο.

Τον Σκουρλέτη πρότεινε ο Τσίπρας για νέο Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ
«Σε αυτή τη διαδρομή η συμβολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Πάνου Ρήγα ήταν αναντικατάστατη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαριστώντας τον «γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο». Εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

Τόνισε ότι «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

Γι' αυτούς τους λόγους, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα «τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη».

Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom