Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Βροχές και καταιγίδες «μαστιγώνουν» τη χώρα! - Δρόμοι-ποτάμια,καραμπόλες,χαλάζι και εικόνες... Γενάρη! (βίντεο)


Το 'πε (η ΕΜΥ) και το 'κανε (ο καιρός)! - Σφοδρή κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους ουρανούς να... ανοίγουν και το φθινόπωρο να έρχεται νωρίς! - Σημειώθηκαν τροχαία, έπεσαν δέντρα, πήρε... φωτιά το
τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής για απαντλήσεις υδάτων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό της Τρίτης σε ολόκληρη τη χώρα

Ο καιρός έβαλε τα φθινοπωρινά του ενώ έχουμε ακόμη Αύγουστο! Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.
Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας και οι εικόνες είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας των φαινομένων!

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αργολίδα

Έντονες είναι οι βροχές στο Λυγουριό Αργολίδας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου από το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2018. Ισχυρή ήταν η καταιγίδα που έπληξε την κωμόπολη της Αργολίδας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.
Η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική και ανάγκασε τους οδηγούς να σταματήσουν τα αυτοκίνητα τους μέχρι να περάσει το μπουρίνι.
Οι εικόνες είναι από το γήπεδο της πόλης όπου η καταιγίδα βρήκε την τοπική ομάδα του Αριστείων Λυγουριού στην προπόνηση και οι παίκτες έτρεξαν να καλυφθούν στα αποδυτήρια Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες και καταστήματα.
Δείτε τις

«Βουλιάζει» η Πάτρα!

Την ίδια ώρα, καταρρακτώδης βροχή με αστραπές και κεραυνούς σημειώνονται στην Πάτρα. Η Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Παπαφλέσσα έχει μετατραπεί σε λίμνη, όπως και άλλοι δρόμοι στην πόλη από το ένα άκρο της έως το άλλο.
Σημειώθηκε πτώση δέντρου στην Πατρών- Πύργου στο ύψος της Πατριζιάνας ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στο Σαραβάλι. Πολλά τα προβλήματα και στην Άνω Οβρυά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποθήκες γέμισαν νερά και στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική για να τα αντλήσει.
Δείτε τις εικόνες από την Πάτρα

Από τη νεροποντή, σημειώθηκαν – σχεδόν ταυτόχρονα – δύο καραμπόλες οχημάτων σε διαφορετικά σημεία της Ακτής Δυμαίων, με τουλάχιστον τρεις τραυματίες.
Αυτή την ώρα βρίσκεται επί τόπου η Αστυνομία στην οδό. Συνεργεία του Δήμου Πατρέων προχώρησαν σε άντληση υδάτων από τη οδό Ακτή Δυμαίων και από την οδό Ακρωτηρίου, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στο thebest.gr και στη δημοσιογράφο Ελευθερία Μακρυγέννη.

Προβλήματα και στην Λαμία

Παράλληλα, στη Λαμία δημιουργήθηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα για απάντληση υδάτων και για δέντρα που είχαν κοπεί, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.
Επιπρόσθετα, το απίστευτης έντασης μπουρίνι που έπληξε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (27/8) τη Λαμία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια σε πολλές περιοχές της Φθιωτικής πρωτεύουσας.
Η περιοχή της Νέας Μαγνησίας, της Ροδίτσας, της Μεγάλης Βρύσης, αλλά και ανατολικότερα της Αγίας Παρασκευής, εκτός από την ένταση της βροχής, αντιμετώπισαν κατά διαστήματα και το χαλάζι.
Ιδιαίτερης έντασης όμως ήταν και οι άνεμοι που συνόδευαν την νεροποντή όπως καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο

Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος σε Νάουσα και Πέλλα

Η σφοδρή κακοκαιρία πλημμύρισε τα σπίτια, τα καταστήματα και τους δρόμους στη Νάουσα. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.
Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο πήγαν μπουλντόζες για να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Ισχυρές καταιγίδες και στα Τρίκαλα

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν και τα Τρίκαλα. Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Πρόδρομο, Γοργογύρι κλπ.) ενώ φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι.

Σφοδρή Χαλαζόπτωση Στην Κόνιτσα!

Ισχυροί άνεμοι, βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους ισχυρές χαλαζοπτώσεις έπληξαν τις απογευματινές ώρες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρές ζημιές και προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που δημοσίευσε στα social media κάτοικος της Κόνιτσας και στο οποίο διακρίνεται η σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης, που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετέτρεψε τα σοκάκια σε ποτάμια και «άσπρισε» τις αυλές των σπιτιών!
Δείτε τις εικόνες 

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Πρόγνωση καιρού: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι τις μεσημεριανές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Πρόγνωση καιρού: Στα βόρεια αρχικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες και μετά βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Πρόγνωση καιρού: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το μεσημέρι σποραδικών βροχών στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Με πληροφορίες από: argolikeseidhseis.gr / tempo24.news / thebest.gr /patrastimes.gr / lamiareport.gr / epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom