Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της ΚΕΔΕ για αποτυχημένη διαχείριση του ζητήματος των ψεκασμών κατά των κουνουπιών


Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για αποτυχημένη διαχείριση του ζητήματος των ψεκασμών κατά των κουνουπιών, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ
Η εσπευσμένη εντολή και έγκριση από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζο, για τη διενέργεια ψεκασμών κατά κουνουπιών, κατ’ εξαίρεση από αέρος και εδάφους, με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου, επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλει εδώ και βδομάδες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που μιλούν για πλημμελή αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος για τη δημόσια υγεία.

Έπρεπε να χαθούν 17 συνάνθρωποί μας μέχρι σήμερα, να νοσήσουν εκατοντάδες και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες σε βάρος της χώρας μας στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και να κινητοποιηθεί επιτέλους το Υπουργείο Υγείας.

Το πρόβλημα όμως δεν αφορά μόνον την Κεντρική Μακεδονία, για την οποία δόθηκε έγκριση για ψεκασμούς από αέρος κι εδάφους. Αφορά και την Αττική , στην οποία έχουν εμφανιστεί δεκάδες κρούσματα του ιού.

Το Υπουργείο Υγείας και η γραμματεία δημόσιας υγείας οφείλουν να ζητήσουν από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να πράξει όσα απαιτούνται, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους πολλών Δήμων .

Από την άλλη, η έστω και με καθυστέρηση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, επιβεβαιώνει ότι ήταν πολύ σωστή η άποψη που διατύπωσαν Κ.Ε.Δ.Ε. και Ι.Σ.Α., που ζήτησαν με δημόσια ανακοίνωσή τους να εφαρμοστεί έκτακτο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας οφείλει αφενός να συνεργαστεί με τους Δήμους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Αφετέρου, είναι πλέον υποχρεωμένη να εποπτεύσει η ίδια ότι οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν με τον πιο ορθό επιστημονικά τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom