Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Γέρνει όλο και περισσότερο το "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Θα πάρει χρόνο για να σβήσει η φωτιά (φωτο)


Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος - Έχει πάρει κλίση και "καπνίζει" ακόμα - Εξακολουθεί να σιγοκαίει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σχεδόν δυο ώρες αφού το καράβι έφυγε από
Πειραιά για Χανιά - Οι στενοί χώροι κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Γκρίζος καπνός εξακολουθεί αν βγαίνει από τα «σπλάχνα» του Ελευθέριος Βενιζέλος, του πλοίου της ΑΝΕΚ όπου στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) και ενώ έπλεε ανοιχτά της Ύδρας με προορισμό τα Χανιά, ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ Νο3 με αποτέλεσμα οι 875 επιβάτες και το 140μελές πλήρωμα να ζήσουν στιγμές πανικού.
Ο καπνός γέμισε γρήγορα τους χώρους μέσα στο καράβι αλλά και τα καταστρώματα, κάνοντας δύσκολο για όσους βρίσκονταν εκεί να αναπνεύσουν.
Έχουν περάσει σχεδόν 18 ώρες και ακόμη η φωτιά στο γκαράζ του πλοίου δεν έχει σβήσει. Οι νέες εικόνες αποτυπώνουν το δύσκολο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Καπνός παντού και με την κλίση να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Η κλίση του Ελευθέριος Βενιζέλος, που έχει δέσει στο λιμάνι του Πειραιά από τα ξημερώματα, οφείλεται στα συσσωρευμένα ύδατα από την επιχείρηση κατάσβεσης.
Δείτε εικόνες από την κλίση που έχει πάρει το πλοίο

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Θα πάρει χρόνο να σβήσει η φωτιά

Δεν είναι όμως τόσο αυτό που απασχολεί τους επιτελείς της Πυροσβεστικής. Εκείνο που κάνει δύσκολο το έργο τους είναι πως επειδή στα γκαράζ του πλοίου παραμένουν παρκαρισμένα φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα (80 φορτηγά και 152 ΙΧ βρίσκονταν στο καράβι την ώρα της πυρκαγιάς, μόνο λίγα έχουν βγει), οι χώροι είναι περιορισμένοι και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να κινηθούν με άνεση για να φτάσουν στην εστία της φωτιάς.
Η φωτιά σιγοκαίει ακόμα και όπως αναφέρουν στο newsit.gr πηγές της πυροσβεστικής θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να σβήσει. Είναι βέβαια υπό έλεγχο αλλά είναι δύσκολο να σβήσει τελείως άμεσα.
Αυτό άλλωστε είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πως και από που ξεκίνησε η φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μόνο γνωστό είναι πως ξέσπασε στο γκαράζ Νο3.

Φωτογραφία Eurokinissi

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι». Πάντως, η πυροσβεστική, με τη χρήση αφρού και νερού έχει καταφέρει να περιορίσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φωτιά και γι’ αυτό άνοιξε ο καταπέλτης και απομακρύνθηκαν κάποια αυτοκίνητα.
Το Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα περίπου στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (29.08.2018). Από τη φωτιά έχουν καεί ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά.
Εικόνες μέσα από το πλοίο


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom