Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ με βαριά ήττα 4-1 από την Μπενφίκα


Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί σε αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δεύτερο αγώνα των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ υπέστη βαριά ήττα με 1-4 από την Μπενφίκα, ένα σκορ το οποίο αδικεί την προσπάθεια του.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Με πίεση στην αμυντική γραμμή της Μπενφίκα και καλές συνεργασίες επιθετικά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε πολύ απειλητική.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε μεγάλη ευκαιρία έπειτα από την πολύ ωραία ενάλλαγη των Μαουρίσιο-Πρίγιοβιτς-Λημνιού. Ο τρίτος προσποιήθηκε ωραία, έκανε το σουτ με το δεξί και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη στα πρώτα 15’ και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Υστερα από στημένη φάση στο 13’, η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πρίγιοβιτς.

Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ με πάσα στον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος με την σειρά του έβγαλε μια ωραία διαγώνια πάσα στον Μαουρίσιο και εν συνεχεία, ο Βραζιλιάνος πέρασε μπαλιά στον αμαρκάριστό Πρίγιοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις επτά λεπτά πανηγύρισε η Τούμπα το γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς στο 20’ η Μπενφίκα με την κεφαλιά του Ζαρντέλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 24’, οι «αετοί» κέρδισαν πέναλτι μετά το ολέθριο διπλό λάθος του Πασχαλάκη και έκαναν το 1-2 με τον Ζαρντέλ (26’). Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν άφησε να βγει η μπάλα κόρνερ, έχασε τον έλεγχο και ο Σέλβι την έκλεψε στην μεγάλη περιοχή. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να διορθώσει το πρώτο του λάθος, όμως υπέπεσε και σε δεύτερο καθώς ανέτρεψε τον αντίπαλο του και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Σάλβιο, ο οποίος ευστόχησε στο 26’ και έδωσε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από τα δύο γκολ που δέχθηκε και στο 35’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάτος με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος όμως αντέδρασε εξαιρετικά και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Στην αντεπίθεση, η Μπενφίκα απάντησε με δικές τις απανωτές ευκαιρίες αλλά ο Πασχαλάκης κράτησε προς στιγμήν το 1-2. Στο 39’ η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας σημείωσε το 1-3 με το σουτ εκτός περιοχής του Πίζι, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπενφίκα σφράγισε την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σκόραρε με το πέναλτι του Σάλβιο (49’) στο οποίο υπέπεσε ο Βαρέλα. Το τελευταίο 40λεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ στο 51’ είχε δοκάρι με τον Κρέσπο, ενώ στο 76’ ο Μάτος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας(63΄Σάχοφ), Μαουρίσιο – Λημνιός(46΄Γουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76΄ Ακπόμ)– Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Πίτσι(76΄Ζίφκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες – Σέρβι, Σάλβιο(63΄Σεμέδο), Σεφέροβιτς(85΄Φέλιξ).

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom