Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Επεσε από την Ακρόπολη ο Ολυμπιακός και βρέθηκε... στους ομίλους του Europa League,1 - 1 με την Μπέρνλι


Ο Ολυμπιακός εμφάνισε πολλές αδυναμίες στην άμυνά του και "σφυροκοπήθηκε" ανηλεώς από την Μπέρνλι στην Αγγλία στη ρεβάνς του 3-1 στον Πειραιά.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι Αγγλοι είχαν την υπεροχή κι έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες, που δεν χάνονται,όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε πρώτος και τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και μάλιστα ως αήττητος στα προκριματικά της διοργάνωσης, με το τελικό 1-1.

Μπορεί να χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπέρνλι, που ήταν και η πρώτη της ιστορίας του κόντρα σε αγγλική ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες από τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να δεχθούν κάποιο τέρμα μέχρι και το 83ο λεπτό, όταν ο Ποντένσε «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, με ωραίο σουτ από πάσα του Φορτούνη.

Οι Άγγλοι βρήκαν τελικά ένα γκολ με τον Βίντρα στο 86ο λεπτό, αλλά ήταν πλέον αργά για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στο ματς. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», έδωσε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League, στον Ολυμπιακό.

Οι Άγγλοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα. Ο Γουέστγουντ γύρισε την μπάλα επικίνδυνα μέσα στην περιοχή, για να απομακρύνει σε κόρνερ με υπερένταση ο Γιαννιώτης.

Έγινε έτσι ξεκάθαρο από την αρχή, ότι η Μπέρνλι είχε σκοπό να βγει μαζικά στην επίθεση, δίνοντας όμως χώρους και στον Ολυμπιακό για αντεπιθέσεις. Στο 23′ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη κλασική φάση όταν ο ΜακΝίλ έκλεψε την μπάλα από τον Ομάρ και έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Βόουκς δεν κατάφερε με το κεφάλι να την στείλει στα δίχτυα.

Ο επιθετικός των Άγγλων ήταν πρωταγωνιστής και σε τρεις ακόμη ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με πιο σημαντική αυτή του 44ου λεπτού, όταν με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, για να κλείσει το πρώτο 45λεπτο στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η «εικόνα» δεν άλλαξε με τους Άγγλους να δημιουργούν αλλά και να χάνουν ευκαιρίες, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε κακές επιλογές στην επίθεση, όταν έφθανε μέχρι την περιοχή του Χίτον για να απειλήσει.

Στο 48′ η Μπέρνλι βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, όμως το εξαιρετικό πλασέ του Βόουκς από τα όρια της περιοχής του Γιαννιώτη, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Οι παίκτες του Ντάις συνέχισαν να «σφυροκοπούν» την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος φάνηκε όμως να ενδιαφέρεται περισσότερο για την επίθεση, όπου ένα γκολ μπορούσε να βάλει τέλος στο ματς και την υπόθεση πρόκριση.

Έριξε έτσι και τον Χασάν στο ματς στη θέση του Γκερέρο και τελικά δικαιώθηκε, αλλά από τον… Ποντένσε. Αφού οι Άγγλοι έχασαν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Βίντρα να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα σε άδεια εστία στο 82′, ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού, δέχθηκε την πάσα του Φορτούνη,από μπαλιά του Χασάν που είχε κλέψει τη μπάλα  και σε μία από τις λίγες σωστές επιλογές του στο ματς, έκανε ωραία προσπάθεια και τρομερό σουτ, για το 0-1 των Πειραιωτών.

Το γκολ των «ερυθρολεύκων» εξανέμισε ουσιαστικά τις ελπίδες της αγγλικής ομάδας, η οποία βρήκε πάντως το γκολ της ισοφάρισης, μετά από μία φάση διαρκείας στο 86΄, με τον Βίντρα να «σπρώχνει» από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός χθες το βράδυ έπεσε από την Ακρόπολη και βρέθηκε... στους ομίλους του Europa League!

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλι, Λονγκ και Μακνίλ (75' Γουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' Σισέ), Γκερέρο (71' Χασάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom