Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Dοcumento: Ψεύτικες οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης Φλώρου - Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης


Παντελώς πλαστές είναι οι ιατρικές «γνωματεύσεις» της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού και συγκεκριμένα της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη - Μητσάκη.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Αναλυτικά το έγγραφο:

Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολογία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη


Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Αριστείδης Φλώρος

Διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της επιστολής της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω γιατρός –που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού-, δεν τον εξέτασε ποτέ, μολονότι όμως οι εξετάσεις άπνοιας πραγματοποιήθηκαν όντως στο εν λόγω νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για 24 ώρες ως κρατούμενος και στη συνέχεια η σχετική γνωμάτευση απεστάλη από το νοσοκομείο στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού την οποία υπέγραφε ο κ. Ζακυνθινός, υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος του Ευαγγελισμού.

Η βεβαίωση για τις παραπάνω εξετάσεις όπως υποστηρίζει βρίσκεται στον φάκελό του στο ΚΕΠΑ.

To documentonews.gr μετά τις διαμαρτυρίες του κυρίου Φλώρου και των δικηγόρων του συνέχισε το ρεπορτάζ:

Οι δημοσιογραφικές πηγές του Documento είναι κατηγορηματικές πως, η επίμαχη γνωμάτευση ήταν μέσα στο φάκελο που απεστάλη από τον ΕΦΚΑ προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η βασική γνωμάτευση στην οποία στηρίχτηκαν σε σχέση με την υπνική άπνοια, υπογράφεται πράγματι από την κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη και είναι η βασική γνωμάτευση στην οποία βασίστηκε την απόφαση για το ποσοστό της αναπηρίας.

Σε ότι αφορά πάλι τον ισχυρισμό Φλώρου ότι το χαρτί της άπνοιας υπογράφτηκε από τον κ. Ζακυνθινό, όντως στον φάκελο του ΚΕΠΑ υπάρχει η υπογραφή του αλλά μόνο στην εξέταση σπιρομέτρησης.
http://www.documentonews.gr/

Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αμέσως έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο διατάχθηκε η υφ' όρων αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Το επίμαχο βούλευμα χαρακτηρίζεται «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».΄

Με την παραγγελία του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, του ζητούσε να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, που είναι όπως τονίζει «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ήδη βέβαια ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ευβοίας είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ, που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του κου Energa ..

Η παραγγελία Bουρλιώτη

Στην παραγγελία του ο κος Βουρλιώτης αναφέρει πως σε αυτή την κίνηση οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Κατά τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν αναφέρεται επίσης ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

http://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom