Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Σταδιακή εκφόρτωση οχημάτων από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»,συνεχίζει να καίει η φωτιά


Συνεχίζει να καίει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται δεμένο στην ακτή Ξαβερίου,στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν να φτάσουν στο χώρο που έχει ξεσπάσει η φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι αρκετό δύσκολο δεδομένων των συνθηκών, καθώς οι εστίες καπνού και η ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Πληροφορίες αναφέρυν ότι στις 17:30 περίπου ξεκίνησε η σταδιακή εκφόρτωση των οχημάτων από το γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζελος». Οι οδηγοί των γερανών ή των οχημάτων μπαίνουν με αντιασφυξιογόνες μάσκες συνοδευόμενοι από πυροσβέστες προκειμένου να βγάλουν τα οχήματα.Λόγω της φωτιάς σε κάποια από τα οχήματα έχουν σκάσει και λάστιχα.

Στόχος είναι να βγουν κάποια οχήματα προκειμένου οι πυροσβέστες να έχουν περισσότερη ευκολία να κινηθούν, αλλά και να μειωθεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχειρηση της Πυροσβεστικής παραμένει σε πλήρη εξέλιξη δεδομένου ότι στο σημείο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία και δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση πότε θα ολοκληρωθεί, ενώ ο καπνός ουσιαστικά βγαίνει μόνο από τον ανοικτό καταπέλτη.

Η ΑΝΕΚ έχει ναυλώσει το πλοίο paros jet για να μεταφέρει τους επιβάτες απόψε κοντά στα μεσάνυχτα από τον Πειραιά στην Κρήτη.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου, προκειμένου να γίνει και από αυτά τα σημεία ρίψη αφρού και νερού.

Υπενθυμίζεται ότι στα γκαράζ του πλοίου βρίσκονται 80 φορτηγά και 152 ΙΧ αυτοκίνητα, που ταξίδευαν προς τα Χανιά, ενώ οι 875 επιβάτες και τα 140 άτομα του πληρώματος αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον Πειραιά.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα.

Κλίση στο πλοίο

Από το πρωί παρατηρήθηκε κλίση στο πλοίο εξαιτίας των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί τόσο από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής, όσο και από το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ αυτό βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom