Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Η δήλωση του Πρωθυπουργού και η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου (βίντεο)


Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφέθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδουν αυτή την ώρα όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, είχαν συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου αφότου πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου.

Η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, συνεπώς μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ελεύθεροι έπειτα από 167 μέρες οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης

Έπειτα από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους.

Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί από τις αρχές Μαρτίου οπότε συνελήφθησαν υπέβαλαν 6 αιτήματα αποφυλάκισης οπότε βρέθηκαν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης ενώ και τις έξι φορές είχε απορριφθεί η αίτησή τους κάθε φορά με διαφορετικό πρόσχημα.

Η ελληνική Πολιτεία είχε φροντίσει για τη μετάθεση των δύο στρατιωτικών στην Άγκυρα. ενώ η απελευθέρωσή τους έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τον Ερντογάν, ο οποίος πιέζεται από τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα και η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


Παυλόπουλος: Η απελευθέρωση των αξιωματικών είναι στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους τον τουρκικών αρχών
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους Έλληνες στρατιωτικούς και της οικογένειές τους μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Ανδριανούπολης....

«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

«Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος εκφράζοντας τα «θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

Τσίπρας: Η αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Μία εικόνα της Παναγίας Ελευθερώτριας ανήρτησε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μία ανάρτηση που είχε να κάνει, σαφέστατα, μετά την είδηση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν από τον περασμένο Μάρτιο στις φυλακές Αδριανούπολης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών: Χαρμόσυνο νέο στο ζοφερό καλοκαίρι
Στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας.
Αναλυτικά;
«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Ελληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους. Θέλω προσωπικά να συγχαρώ τον Αγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα».
Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η Γεννηματά για τους Έλληνες στρατιωτικούς; Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα
Την «απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης», χαιρετίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τη σημαντική, θετική εξέλιξη.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πράξει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, διπλωματικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να λήξει οριστικά η περιπέτειά τους, τονίζει η κ. Γεννηματά και συγχαίρει τους ίδιους και τις οικογένειές τους για την υπομονή και την καρτερικότητα που επέδειξαν.
«Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα» επισημαίνει καταληκτικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Θεοδωράκης: Το σθένος που επέδειξαν τα δυο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Έλληνες
Στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για θετική συμβολή στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Το σθένος που επέδειξαν τα δύο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλυος τους Έλληνες, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.
Αναλυτικά:
"Η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας. Το σθένος που επέδειξαν τα δυο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Μπράβο τους".
Βούτσης: Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε στην αγκαλιά μας
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικώνΆγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, απέστειλε το εξής μήνυμα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του γραφείου Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης: «Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Καλή λευτεριά».
ΚΚΕ για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Θετική εξέλιξη υπό το βάρος της κατακραυγής
Το ΚΚΕ σχολιάζει την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη σε ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει ότι η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου υπό την κατακραυγή για την άδικη σύλληψη των δύο στρατιωτικών είναι μια θετική εξέλιξη.
Αναλυτικά:
Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτω από το βάρος της κατακραυγής για την άδικη σύλληψη και κράτησή τους, είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αποδεικνύεται και από τις καθημερινές προκλήσεις, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom