Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Σεισμός 5,1 στην Καρδίτσα! - Λέκκας: Κουνήθηκε ο μισός κορμός της Ελλάδας! - Κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους στα Τρίκαλα! (ηχητικό)


Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου,5,1 σύμφωνα με ΕΣΚ - Αρχικά είχε μετρηθεί στα 5,2 ρίχτερ - Το επίκεντρο είναι 31 χιλιόμετρα
νοτιοδυτικά των Τρικάλων! - Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 1,8 χιλιόμετρα - Ο Κώστας Παπαζάχος μιλάει στο newsit.gr για τον σεισμό - Έγινε αισθητός από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έως την Κεφαλλονιά και τη Ναύπακτο


Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ έγινε στις 10.12 και έγινε αισθητός σε Τρίκαλα και Λάρισα και Καρδίτσα. Ο σεισμός αρχικά είχε μέγεθος 5,2 ρίχτερ αλλά σύμφωνα με την αυτόματη λύση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναθεωρήθηκε σε 4,9 Ρίχτερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρό του εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Τρικάλων σε ορεινά χωριά στην λίμνη Πλαστήρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του newsit.gr ο σεισμός έχει γίνει αισθητός επίσης, στην Κοζάνη, νότια της Άρτας, στο Αγρίνιο και στην Κατερίνη, στα Γιάννενα αλλά και στη Λαμία αλλά και στην Κέρκυρα και στην Κεφαλονιά. Επίσης, στα Γρεβενά, στη Ναύπακτο και στην Βέροια αλλά και στο Λιτόχωρο. σεισμός
Μιλώντας στο newsit.gr ο καθηγητής Γεωφυσικής στο ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, είπε ότι «ο σεισμός ήταν περιορισμένης έντασης για την περιοχή. Οι σεισμοί στην περιοχή φτάνουν μέχρι τα 6 – 6,2 Ρίχτερ. Είναι σε ρήγμα που δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς. Παρακολουθούμε την εξέλιξη». Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησε ο ίδιος υπάρχουν ελάχιστες μικροεπιπτώσεις σε πολύ παλιά κτίρια.

Ακούστε τον κύριο Παπαζάχο για τον σεισμό

Σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Ευθύμιο Λέκκα το επίκεντρο εντοπίζεται στη Λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας. Όπως είπε κουνήθηκε ο μισός κορμός της Ελλάδας.

Πληροφορίες για κατολισθήσεις από τον σεισμό

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 10:12 το πρωί 33 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία. 
Αν είστε σε περιοχές που καταλάβατε τον σεισμό επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom