Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Συνελήφθη μετά από δυόμιση χρόνια ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι


Συνελήφθη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα ο καταζητούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από τον Φεβρουάριο του 2016.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη με ένταλμα 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών

Ο εν λόγω συνελήφθη, απογευματινές ώρες της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί τον Φεβρουάριο του 2016, ως μέλος δύο εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούμενων στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης και M . D . M . A , κατά την εξάρθρωση των οποίων συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.

Επιπλέον προχθές, μαζί με τον 54χρονο συνελήφθη και μία 28χρονη υπήκοος Καζακστάν, για κατοχή από κοινού μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ο 54χρονος σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης.

Πώς δρούσε το κύκλωμα που προμήθευε ναρκωτικά τους "κοσμικούς" της Αθήνας

Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δύο υποομάδες που εισήγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν – μεταξύ άλλων – σε κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Την ομάδα των αλλοδαπών συγκροτούσαν άτομα νεαρής ηλικίας,τα οποία εισήγαν τα ναρκωτικά από την Αλβανία και επεδίωκαν να ελέγξουν άμεσα μέρος της διακίνησης στην Αττική. Αντίστοιχα, η ομάδα των Ελλήνων είχε πιο ενεργό ρόλο στη διακίνηση των απαγορευμένων ουσιών. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ομάδων φέρεται να ήταν Αλβανός υπήκοος στον οποίο η αστυνομία αποδίδει ρόλο «μεταφορέα».

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων το 2016, είχαν κατασχθεί 21 κιλά χασίς, μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA κ.ά. Επιπλέον, αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων ένα πιστόλι Τοκάρεφ, σφαίρες, 30.000 ευρώ και πέντε ζυγαριές ακριβείας.

Εκτός των 11 κατηγορουμένων για συμμετοχή στα δύο κυκλώματα, στη δικογραφία αναφέρονταν τα ονόματα 50 και πλέον ατόμων που στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη του κυκλώματος.

Υπόθεση “κόκα στο Κολωνάκι”
Ο 54χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από το μακρινό Καζακσταν, λευκό ποινικό μητρώο και σπουδές στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, εμφανίστηκε σαν κομήτης στην αθηναϊκή νύχτα το 2013. Αποτελεί το μυστηριώδη τύπο του Κολωνακίου που όλοι τον γνώριζαν, μιλούσαν μαζί του και φωτογραφίζονταν σε ανέμελες στιγμές σε Αθήνα και Μύκονο και όμως γνώριζαν ελάχιστα για αυτόν.

Ο αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση μέσα από τη κατάθεση του ξετυλίγει με ονόματα και διευθύνσεις τις “λευκές” νύχτες της Αθήνας. “Το άτομο ονόματι Σταύρος, όπως διαπιστώσαμε είναι ο Περουκίδης Σταύρος, γεννημένος το 1964 στο Καζακστάν και χρησιμοποιούσε τα δύο κινητά τηλέφωνα που μας έδωσαν με συνδρομητή τον ίδιο. Ο συγκεκριμένος, εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Lili Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και το τελευταίο χρονικό διάστημα μαζί με άλλα άτομα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει άλλο κατάστημα στο Γκάζι. Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κωδικές λέξεις όπως “βιογραφικό”, “τραπέζι”, “μπουκάλι” “marlboro”, “μηχανάκι”, “σει φούστα, μπλούζα”, “ατομάκι”, “πράσινο ελληνικό” κλπ”.

Ουσιαστικά από ότι φαίνεται από την τεράστια δικογραφία, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας του Κολωνακίου προμηθευόταν κοκαΐνη, σκανγκ και άλλα ναρκωτικά από τα δύο κυκλώματα και στη συνέχεια τα έσπρωχνε σε επώνυμους πελάτες του Κολωνακίου, της Γλυφάδας και των ακριβών προαστίων.

Στον ένα χρόνο που ο σούπερ κοριός είχε “λοκάρει” και “σκάναρε”τα κινητά του Περουκίδη αλλά και των υπολοίπων μελών της συμμορίας έχουν καταγραφεί εκατοντάδες συνομιλίες που συνήθως ήταν άκρως φειδωλές και σύντομες. Σκοπός ενας και μόνο: η αγοραπωλησία ναρκωτικών...

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία λίγους μήνες μετά την παρακολούθηση του κινητού του συγκεκριμένου επιχειρηματία, στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκε ένας 33χρονος Έλληνας που επισήμως παρουσιάζεται ως άνεργος και με τον οποίο ετοιμαζόταν να ανοίξει και δεύτερο μαγαζί στο Γκάζι.

Εκτός από τον Περουκίδη για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, έχουν συλληφθεί πέντε Αλβανοί μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος που ουσιαστικά είχαν την ευθύνη για την προμήθεια από τη γειτονική χώρα των ναρκωτικών ουσιών και τριών ακόμη Ελλήνων ενώ καταζητείται ακόμη ένα άτομο με το ψευδώνυμο “Ero” που είναι αλβανικής καταγωγής και φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στη λειτουργία των δύο κυκλωμάτων.

με πληροφορίες από το https://www.protothema.gr/

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.,τον Φεβρουάριο του 2016: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, MDMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom