Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Λίγο καιρό ξαποσταίνει και... ξανά αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστών ζητά!


Κι ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε η επ’ αόριστον αναβολή της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου,η οποία θα συνεδρίαζε την Πέμπτη με θέμα την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών και την οποία είχε συγκαλέσει η πρόεδρος,τσουπ και πάλι από την αρχή.

Επανήλθε,λέει το ρεπορτάζ,χθες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας των ανώτερων δικαστών και εισαγγελέων.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας στο Εφετείο, υπενθύμισε πως μόλις η εισηγήτρια, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι έτοιμη πρόκειται να οριστεί νέα ημερομηνία για την διενέργεια της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή δεκαπέντε ανώτατοι εισαγγελείς ζήτησαν με γραπτό αίτημα τους προς την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, την σύγκληση της δικής τους διοικητικής Ολομέλειας για το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο που υπογράφουν οι 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες ανώτατους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δίκης τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, γενικότερου ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

Επιπλέον, επισημαίνουν το εν λόγω θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες αν και δεν είχε απασχολήσει επί πολλές δεκαετίας εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom