Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΤΩΡΑ: Τρεις φωτιές στην Κέρκυρα! Η μία πλησίασε κατοικημένη περιοχή


- Οι φωτιές ξέσπασαν Βόρεια και Νότια του νησιού και γρήγορα πήραν διαστάσεις
- Στην περιοχή Μπαρμπάτι οι φλόγες πλησίασαν κατοικημένες περιοχές
- Οι δύο από τις τρεις φωτιές είναι πλέον σε ύφεση - Αεροσκάφη ρίχνουν νερό από αέρος


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φωτιές έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα που ξέσπασαν βόρεια και νότια του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μία φωτιά καίει στην περιοχή Μπαρμπάτι και εκεί επειχειρούν 8 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 2 οχήματα του δήμου και 2 ελικόπτερα.

Η δεύτερη φωτιά, ξέσπασε στην περιοχή Χλωματιανα και εκεί επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα του δήμου και 2 ελικόπτερα. Οι δύο φωτιές στις παραπάνω περιοχές είναι πλέον σε ύφεση.

Η τρίτη φωτιά, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, ξέσπασε στη Στρογγυλή. Εκεί επιχειρούν 12 πυροσβέστες σε δασική έκταση, με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο,  3 οχήματα του δημου και 2 ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, βορειανατολικά της Κέρκυρας στην περιοχή Μπαρμπάτι η φωτιά είχε πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

ΦΩΤΟ kerkyrasimera
Αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα πνέουν ισχυροί άνεμοι και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, συνδράμουν από αέρος και πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kerkyrasimera
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom