Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΤΩΡΑ: Ξεσηκωμός στον Πειραιά! Φεύγουν μετανάστες για την Πλατεία Συντάγματος - Θέλουν να στήσουν εκεί καταυλισμό (βίντεο)

Λιμενικό και αστυνομία κρατάνε στάση αναμονής!

- Οι πρόσφυγες μαζεύουν τις σκηνές τους και τα πράγματά τους και κατευθύνονται στην πλατεία Συντάγματος
- Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 50 άτομα και προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά
- Σκοπός τους είναι να κατασκηνώσουν μπροστά από τη Βουλή έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσουν τις ελληνικές αρχές
- Οι άντρες του λιμενικού και της αστυνομίας προς το παρόν δεν έχουν επέμβει σε αυτή την πρωτοβουλία των προσφύγων



Ήταν θέμα χρόνου να ξεχειλίσει η οργή στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς μετά από τόσες ημέρες εξαθλίωσης, με ένα κράτος που απουσιάζει από παντού και καλοθελητές να κάνουν ό,τι θέλουν και να δηλητηριάζουν την ελπίδα, οι πρόσφυγες αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Σύμφωνα με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Πειραιά, χωρίς να υποκινηθούν από κανένα, πολλοί πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το λιμάνι αλλά όχι με προορισμό ένα κέντρο φιλοξενίας, όπως τους καλεί μέρες τωρα η κυβέρνηση.

Αντίθετα, πρόσφυγες και μετανάστες περίπου 100 στον αριθμό άρχισαν να μαζεύουν τις σκηνές τους και τα πράγματά τους, αποφασισμένοι να φύγουν από τον Πειραιά και να εγκατασταθούν μόνιμα στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή μέχρι να λυθεί το πρόβλημά τους.

Προς το παρόν η κίνηση αυτή δεν είναι μαζική, αλλά πολλοί πρόσφυγες που έχουν αποφασίσει να εγκατασταθούν πλέον μόνιμα στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθούν να παρακινήσουν κι άλλους πρόσφυγες να τους ακολουθήσουν, καθώς θεωρούν πως μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο θα ακουστούν,

Τόσο οι άντρες του Λιμενικού όσο και η αστυνομία προς το παρόν κρατά μία στάση αναμονής!
http://www.newsit.gr/

Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους πρόσφυγες μόλις έφτασαν στο Σύνταγμα - Ένταση στις αποβάθρες του Μετρό
Το βράδυ της Τετάρτης μία ομάδα προσφύγων άρχισε να παρακινεί τους υπόλοιπους να ξεκινήσουν πορεία για την πλατεία Συντάγματος. Δεν θα έμεναν μόνο όμως στη διαμαρτυρία, αλλά άρχισαν να μαζεύουν τις σκηνές τους, με σκοπό να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά και να εγκατασταθούν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας.


Μία ομάδα περίπου 100 προσφύγων άρχισαν να μαζεύουν τα λίγα υπάρχοντά τους και μπήκαν στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.


Όταν έφτασαν εκεί όμως ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ που τους περικύκλωσαν και δεν τους επέτρεψαν να στήσουν σκηνές.


Παρά τις αντιρρήσεις των προσφύγων να επιστρέψουν στον Πειραιά, τελικά δέχθηκαν να κατευθυνθούν με αστυνομική συνοδεία στις αποβάθρες του Μετρό, προκειμένου να γυρίσουν πίσω στο λιμάνι.


Ωστόσο, εκεί υπήρξε άλλη μία εμπλοκή, καθώς οι πρόσφυγες δεν δεχόντουσαν να επιβιβαστούν στους συρμούς του Μετρό, με την αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο κρατώντας στάση αναμονής.


Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τους πρόσφυγες υπήρχαν δύο αλληλέγγυοι από το εξωτερικό οι οποίοι καλούν τους πρόσφυγες να μην μπουν στα βαγόνια. Εκείνοι από την πλευρά τους φοβόντουσαν πως ίσως αυτό είναι ένα κόλπο για να τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό. Έτσι για λίγα λεπτά επικράτησε μικροένταση, αλλά οι πρόσφυγες τελικά δέχθηκαν να εισέλθουν στα βαγόνια με προορισμό ξανά το λιμάνι του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom