Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Χίος: Αύριο η φιέστα των εγκαινίων του hot spot,ματαιώθηκε η παρουσία Καμμένου και Μουζάλα γιατί... δεν υπάρχουν πρόσφυγες!


Σε κανονική λειτουργία έχει τεθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016, το hot spot της Χίου, στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός, πλην – όμως – δεν υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες για καταγραφή και ταυτοποίηση!
Οι νοτιάδες των τελευταίων ημερών έχουν καταστήσει απαγορευτική την αναχώρηση από τα τουρκικά παράλια και συνακόλουθα την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στη Χίο κι έτσι δόθηκε μια καλή ευκαιρία σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για να θέσουν σε κανονική λειτουργία το hot spot.
Να σημειώσουμε ότι ο astraparis.gr είχε προσδιορίσει («Στην ευθεία το hot spot της Χίου») με ακρίβεια την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου μέσα στο σαββατοκύριακο σε δοκιμαστική φάση, η οποία – ελλείψει προσφυγικών ροών – εξελίχθηκε σε κανονική.
Έκλεισαν τα Ταμπάκικα, όλοι τώρα στην ΒΙΑΛ

Οι υπηρεσίες της αστυνομίας αποχώρησαν οριστικά από τα Ταμπάκικα κι έχουν εγκαταστήσει και λειτουργήσει στο hot spot όλα τα συστήματα και μάλιστα με καλύτερους ρυθμούς, δεδομένου ότι έχουν πιο υψηλές ταχύτητες internet, αλλά – βεβαίως – βοήθησε τα μέγιστα σ΄ αυτό και η ουσιαστική διακοπή των προσφυγικών ροών.
Στον χώρο έχουν εγκατασταθεί και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που συνδράμουν το έργο της διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών, ενώ ελάχιστες κατασκευαστικές λεπτομέρειες απομένουν στον εργολάβο και αυτές αναμένεται ότι εντός των ημερών θα τελειώσουν.
Να σημειώσουμε ότι η όλη λειτουργία του κέντρου είναι υπό τον συντονισμό εκπροσώπου του στρατού, που επέβλεψε όλες τις κατασκευαστικές εργασίες, καθώς και την εγκατάσταση των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.
Ανύπαρκτες οι προσφυγικές ροές
Προχθές, Σάββατο, έγινε καταγραφή μόλις 27 προσφύγων και μεταναστών, ενώ ακόμα λιγότεροι εμφανίστηκαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Όλοι, μετά την καταγραφή και ταυτοποίησή τους αφήνονται ελεύθεροι, προκειμένου να αναχωρήσουν για τον Πειραιά με τα πλοία της γραμμής, αφού το κέντρο λειτουργεί – τουλάχιστον μέχρι τώρα – ως ανοικτού τύπου.

Δεν έρχονται οι επίσημοι αύριο Τρίτη
Με την ολοκλήρωση των εργασιών εντός των προβλεπομένων προθεσμιών και την έναρξη λειτουργίας του κέντρου η κυβέρνηση κλείνει ένα ακόμα κεφάλαιο του προσφυγικού στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η περίπτωση της Χίου και η δημιουργία του hot spot στο νησί έγινε αβρόχοις ποσίν, ενώ τα δύσκολα παραμένουν και περιμένουν ακόμα την κυβέρνηση στην Κω και στην Βόρεια Ελλάδα.
Αύριο Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016,αναμένονταν να αφιχθεί στη Χίο κυβερνητικό κλιμάκιο για τα άτυπα εγκαίνια του hot spot με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ενώ θα μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας.

Τελικά μόνο παρουσία των τοπικών αρχών και χωρίς κυβερνητικούς αντιπροσώπους θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της Τρίτης , η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Hotspot στη Χίο. 

Η παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστατευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ματαιώθηκε οριστικά αφού οι δύο την ίδια ώρα θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στην Αθήνα με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα. 

Εκεί πάντως αναμένεται να κάνουν αναφορά στη λειτουργία των Hotspots και ειδικά σε αυτό της Χίου που λογικά θα βρεθεί και στο επίκεντρο της συνέντευξης..
Σήμερα Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016,έφτασε στη Χίο κλιμάκιο του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Στεργιούλη. Να υπενθυμίσουμε ότι τα ΕΛΠΕ προσέφεραν τον μεγαλύτερο αριθμό των λυόμενων οικίσκων, που έχουν εγκατασταθεί στον χώρο της πρώην ΒΙΑΛ.
http://astraparis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom