Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Όλοι στους δρόμους για το ασφαλιστικό – Πορεία δικηγόρων, μηχανικών, ελευθέρων επαγγελματιών

Μηχανοκίνητη πορεία από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Θα γεμίσει ξανά κόσμο σήμερα  το κέντρο της Αθήνας, αφού δεν είναι λίγοι οι κλάδοι που θα κάνουν πορείες κατά των σχεδίων της κυβέρνησης.

Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί,
φοροτεχνικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες θα βρεθούν ξανά στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του νέου ασφαλιστικού.

Οι επιστημονικοί φορείς θα συγκεντρωθούν στις 11:30 στα Προπύλαια και θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Μαζί τους θα είναι και οι γιατροί, που κάνουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν: Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Μηχανοκίνητη πορεία από την ΠΟΕ – ΟΤΑ
Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στους δήμους, που κάνουν παναττική στάση εργασίας και μηχανοκίνητη πορεία. Η στάση αρχίζει στις 11:00 και ολοκληρώνεται με τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ η μηχανοκίνητη πορεία ξεκινά στις 12:00 μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Σε αντίθεση με άλλες μηχανοκίνητες πορείες, σήμερα δεν αναμένεται να λάβουν μέρος απορριμματοφόρα παρά μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πόλης.

Η κατεύθυνση και η κατάληξη της πορείας δεν ανακοινώνεται, διότι, όπως εξηγούν, θέλουν να αποφύγουν τον περιορισμό τους από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom