Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες: 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα την Τετάρτη - "Είμαστε στα κάγκελα"! (βίντεο)


Δε θέλουν να κλείσουν δρόμους αλλά... δε δεσμεύονται ωστόσο, ότι αυτό δε θα γίνει. Η κινητοποίηση της Τετάρτης θα είναι μαζική και εκτός από τους αγρότες, συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι ψαράδες.



Όπως είπε ο Χρήστος Γκόντιας, στην εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, "αποφασίσαμε μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκης, να πάμε μαζικά σε κινητοποίηση, γιατί το ασφαλιστικό που βγήκε δεν είναι βιώσιμο.  

Έχουμε γύρω στα 40 μπλόκα και δε μιλάμε μόνο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αλλά και τους αλιείς. Τα μπλόκα θα είναι την Τετάρτη. Θα βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους και οι βάρκες στα λιμάνια. Θα δώσουμε το γενικό ενωτικό στίμα του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Αν δεν έχουμε αντίδραση, τα μπλόκα πραγματικά θα γίνουν μπλόκα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν την Τετάρτη. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς "είναι στα κάγκελα" είπε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών, στον Νίκο Ευαγγελάτο.

"Δεν είμαστε υπέρ να παραλύσει η χώρα αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο κι εμείς να ασκήσουμε πίεση... 

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα εκατομμύριο αγρότες, μαζί με τις οικογένειές τους, που αν περάσει αυτό το φορολογικό, πάμε σε καθεστώτα που ούτε από το μυαλό μας μπορούσαν να περάσουν. 

Πάμε σε φτωχοποίηση της αγροτικής οικονομίας. Δε θέλουμε να κλείσουμε κανένα δρόμο γιατί εμείς είμαστε εδώ για να ανοίξουμε δρόμους"

Ο ίδιος πάντως, δε δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσουν δρόμοι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom