Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου,γιατί υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Οσο οι κυβερνήσεις θα εξαθλιώνουν το λαό,τόσο θα φουντώνει η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός γιατί υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ σ' αυτό τον τόπο,στην Ελλάδα μας!

ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αγαπάνε τον πλησίον και υπερβάλουν εαυτόν ώστε να υποκαταστήσουν επάξια το ανύπαρκτο κράτος.

Ενα  τέτοιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η δουλειά που γίνεται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου,όπου με την πρωτοβουλία,την άοκνη προσπάθεια και τον συντονισμό ενός φωτισμένου εκπαιδευτικού,του Διευθυντή κυρίου Στοφόρου Ευάγγελου, στήθηκε και λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο,το οποίο έφτασε σήμερα να προσφέρει τα τρόφιμα του μήνα σε 115 οικογένειες,που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας ....

Χτες το πρωί στην εκπομπή του Δημήτρη Γιαγτζόγλου στα Παραπολιτικά 90,1 ακούσαμε αυτόν τον ταπεινό άνθρωπο να μιλάει για το έργο που συντελείται (με πολλές αντιξοότητες και προβλήματα) μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου στις περιοχές του Κερατσινίου,της Δραπετσώνας και του Περάματος,που η κρίση τις χτύπησε αλύπητα.


Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου,που βρίσκεται στη Χαραυγή,κάτω στη Δραπετσώνα στην οδό Μιαούλη 147,φοιτούν περίπου 45 μαθητές με ειδικές ικανότητες,που προέρχονται από οικογένειες των Δήμων Κερατσινίου και Περάματος και οι οποίοι σιτίζονται στο σχολείο με δικούς του πόρους που βρίσκει μέσω χορηγιών και κοινωνικών δράσεων.

Παράλληλα λοιπόν με την εκπαίδευση και την σίτιση των μαθητών στο χώρο του σχολείου λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια το Κοινωνικό Παντοπωλείο,όπως περιγράφεται στο παρακάτω κείμενο,βασιζόμενο αποκλειστικά στην προσφορά δωρεάν προϊόντων και στον εθελοντισμό ακόμα και ατόμων των οικογενειών που λαμβάνουν τη βοήθεια.

Θερμή παράκληση και από μας όσοι μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την τιτάνια προσπάθεια προσφέροντας τρόφιμα και είδη καθαριότητας!

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Κερατσινίου
Μιαούλη 147 και Ροδοπόλεως στη Χαραυγή
Τηλέφωνο επικοινωνίας του Σχολείου: 2104311939
Διευθυντής: Στοφόρος Ευάγγελος : 6977960858

Διαβάστε σχετικά:
Αφανείς ήρωες: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Κερατσινίου

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom