Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κλειστά 273 σχολεία στην περιφέρεια λόγω κενών σε θέσεις δασκάλων (βίντεο)


Σε 273 ανέρχονται τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της περιφέρειας που είναι κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών από τη στιγμή που έχει καθυστερήσει ο διορισμός των αναπληρωτών.

Ειδικότερα, κενά παρατηρούνται στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη,
την Αιτολωακαρνανία, τις Κυκλάδες και τη Στερεά Ελλάδα.


Κάθε χρόνο παρατηρούνται κενά καθώς δεν έχει γίνει κανένας διορισμός εκπαιδευτικών την τελευταία διετία, τη στιγμή που μέσα στη τελευταία πενταετία έχουν συνταξιοδοτηθεί συνολικά 8.500 όμως ο αριθμός φέτος ειδικά των σχολείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που παραμένουν στην αρχή της χρονιάς ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με εκπροσώπους εκπαιδευτικών.

Συνολικά τα λειτουργικά κενά ανέρχονται σε 12.884, από τα οποία 5.899 αφορούν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ενώ οι υπόλοιποι είναι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Από εκεί και πέρα, τα κενά συνολικά σε γυμνάσια και λύκεια εκτιμάται ότι θα είναι 25.000, ενώ η χρηματοδότηση φθάνει για να καλυφθούν 19.000 και παραμένει άγνωστο πως θα καλυφθούν τα υπόλοιπα.

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά πως αναμένεται ομαλοποίηση μετά τις εκλογές, ενώ σήμερα αναρτήθηκαν οι πίνακες και έπεται η συνέχιση της διαδικασίας διορισμού.
http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom