Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΤΩΡΑ:Αναστάτωση στην Αμυγδαλέζα μετά την αυτοκτονία μετανάστη - Ανακοίνωση της ΚΕΡΦΑ


Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, μετά την αυτοκτονία ενός μετανάστη νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος με θηλιά.


Το νέο περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο Αφγανού πρόσφυγα από φυματίωση.

Στο κέντρο κράτησης μεταβαίνουν αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς επικρατεί ένταση μεταξύ των κρατουμένων,ενώ η ΚΕΡΦΑ κάνει λόγο για εξέγερση.

Σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» αναφέρει:

«Αθήνα 13/2/2015, ώρα 20.30

Εξέγερση για την αυτοκτονία μετανάστη στην Αμυγδαλέζα

Κλείστε τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια

Πολλοί μετανάστες κατήγγειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ ότι πριν από λίγη ώρα, ο Ναντίμ, μετανάστης από το Πακιστάν, αυτοκτόνησε στο κελί Α1 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας.

Το τραγικό γεγονός , σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη σε εικοσιτέσσερις μήνες. Είναι άγνωστο αν του ανακοινώθηκε αποφυλάκιση και αμέσως μετά παράταση της φυλάκισης.

Αυτή τη στιγμή οι εξεγερμένοι μετανάστες κατευθύνονται στο κελί Α1, όπου ο Ναντίμ αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του. Δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στην Αστυνομία.

Το τραγικό γεγονός έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο Αφγανού πρόσφυγα από φυματίωση. Τι περιμένει άραγε να συμβεί για να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση και το κλείσιμο αυτού του κολαστηρίου η νέα κυβέρνηση της αριστεράς;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom