Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών δεν κλείνουν παρότι ο κύριος Πανούσης ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ - Απλά αλλάζουν κι αυτά όνομα

Αλλαξε όνομα το μνημόνιο,άλλαξε όνομα η ΕΥΠ,άλλαξαν όνομα κάποια υπουργεία,αλλάζουν όνομα τα Κέντρα κράτησης αλλοδαπών κλπ!
Τελικά τι γίνεται; Από τα γ@μ@σ@@ περάσαμε στα  βαφτίσια;
Ζείδωρον

- Το πρωί από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν διαρροές περί κλεισίματος του Κέντρου Κράτησης
- Στο σημείο έφτασε αργότερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης που ενημερώθηκε για την κατάσταση
- Ο 28χρονος πακιστανός κρεμάστηκε με πετσέτα από το κρεβάτι του στο κέντρο στην Αμυγδαλέζα
- Η αστυνομία διέψευσε τη φήμη ότι είχε παρέλθει το 18μηνο και παρόλα αυτά παρέμενε κρατούμενος ο 28χρονος άντρας


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, μετά την αυτοκτονία του 28χρονου Πακιστανού. Αν και αρχικά είχαν κυκλοφορήσει οι πληροφορίες για κλείσιμο του κέντρου, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το διαψεύδουν.

Από το πρωί στο κέντρο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Β. Κατριβάνου η οποία βέβαια προανήγγειλε το κλείσιμο του κέντρου για να έρθει λίγο αργότερα ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούσης να διαψεύσει τα περί κλεισίματος.

Μαζί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε εξέλιξη από το πρωί βρισκόταν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Κέντρο Κράτησης δεν κλείνει, αλλά θα αναδιαμορφωθεί και θα αλλάξει ονομασία και από κράτησης θα γίνει φιλοξενίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα γίνει μία προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν αυτό θα ισχύσει και για τα άλλα κέντρα κράτησης μεταναστών. 
Η αυτοκτονία του 28χρονου πακιστανού


Πρόκειται για άνδρα πακιστανικής υπηκοότητος, ο οποίος κρεμάστηκε με πετσέτα, που έκανε βρόγχο, από κουκέτα, μέσα σε κοντέινερ, όπου κρατείτο, την πρώτη μέρα της μεταγωγής του στο Κέντρο Κράτησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, δεδομένου ότι από την αυτοψία και την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ή άλλα στοιχεία, που να οδηγούν σε διαφορετική εκδοχή. Ωστόσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί νεκροτομία και θα γίνει και τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να αποκλειστεί και επισήμως οποιαδήποτε πιθανότητα πέρα απο την αυτοκτονία.

Τον νεαρό αλλοδαπό βρήκαν νεκρό περί τις 20:00, συγκρατούμενοί του και φώναξαν τους αστυνομικούς που φρουρούν το κέντρο, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό και δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη αυτοκτονία στο Κέντρο Κράτησης -μόλις πριν από μερικές μέρες διαπιστώθηκε και ο θάνατος, από παθολογικά αίτια, ενός ακόμα νεαρού κρατούμενου- δημιουργήθηκε ένταση και εξέγερση μικρής έκτασης των αλλοδαπών κρατουμένων, στον χώρο γύρω από το κοντέινερ, όπου έδωσε τέλος στη ζωή του ο 28χρονος. Η κατάσταση ηρέμησε λίγο αργότερα.

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι ο νεαρός αυτοκτόνησε, επειδή παρέμενε στο κέντρο, ενώ είχε παρέλθει το 18μηνο κράτησής του, κάτι το οποίο διαψεύστηκε από την Αστυνομία και την έρευνα που ακολούθησε.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Πακιστανός συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Ρέθυμνο, για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Προχθές μετήχθη στην Αθήνα, όπου παρέμεινε για ένα βράδυ στη Διέυθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην οδό Πέτρου Ράλλη και χθες οδηγήθηκε στην Αμυγδαλέζα.



Πανούσης: Ντρέπομαι! Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών τέλος

Την ντροπή του για όσα αντίκρισε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τις εγκαταστάσεις, με αφορμή την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού κρατούμενου, ο οποίος κρεμάστηκε χτες το βράδυ σε κοντέινερ.


Ο κ. Πανούσης προανήγγειλε την άμεση κατάργηση όλων των Kέντρων Kράτησης και την αντικατάστασή τους από Aνοιχτά Kέντρα Φιλοξενίας, μέτρο το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, αφού ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης, ανέφερε: «Ήρθα να εκφράσω την λύπη και την θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης. Όμως τώρα εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργού, αλλά ως ανθρώπου, ως εκπροσώπου ενός πολιτισμού».
Ο κ. Πανούσης είπε ότι δεν πίστευε αυτά που είδε για τις συνθήκες κράτησης και διαμονής των αλλοδαπών, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά και την στάση των αστυνομικών, η οποία είναι σωστή, αλλά με την σύλληψη της δημιουργίας τέτοιων κέντρων.

«Δεν είναι εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας και μιας χώρας που σέβεται τον άνθρωπο», τόνισε ο κ. Πανουσης και υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι πρέπει να αλλάξουν άμεσα. «Κέντρα Κράτησης τέλος», είπε ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας ότι με την αλλαγή σε Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας και τις αλλαγές στο όλο σύστημα που θα γίνουν σε συνεργασία με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα εξασφαλιστούν συνθήκες ανθρώπινες στους αλλοδαπούς.

«Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, αλληλεγγύη», επεσήμανε ο κ. Πανούσης, ο οποίος είπε ότι δεν μιλάει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Είμαστε όλοι εδώ, τα κόμματα, οι φορείς, όλη η Ελλάδα. Και η Ελλάδα δεν αντέχει μια τέτοια εικόνα, Θα τα αλλάξουμε όλα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σημειώνεται ότι στην Αμυγδαλέζα μετέβησαν από το πρωί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

Μετά την επίσκεψη του κ. Πανούση αποχώρησαν και τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom