Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΤΩΡΑ: Εξέγερση και διαδοχικές φωτιές στην Αμυγδαλέζα


Ένταση (κάποιοι μιλούν για εξέγερση) επικρατεί αυτήν την ώρα στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, όπου οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στους οικίσκους του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών.

Όλα άρχισαν το απόγευμα,όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά σε ακατοίκητο οικίσκο του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η πυρκαγιά προήλθε από βραχυκύκλωμα στον οικίσκο 20 του τομέα Β, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Στο σημείο έφτασαν άμεσα τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άντρες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Το νέο περιστατικό προκάλεσε αναταραχή στους περισσότερους από χιλίους μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια.

Δύο νέες εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν απόψε γύρω στις 20:00 στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.Οι νέες πυρκαγιές και αυτή την φορά εκδηλώθηκαν σε οικίσκους όμως στον τομέα Α. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο της φλόγες ενώ και η αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της καθώς στο κέντρο κράτησης επικρατεί αναστάτωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι πιθανόν να οφείλεται σε εμπρησμό.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας.

Στη σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ διαβάζουμε

Αναταραχή τώρα στην Αμυγδαλέζα και παρουσία των ΜΑΤ

Ωρα 8.15 Καίγονται τα εξής σημεία: 1.Το δωμάτιο-κοντέϊνερ στο οποίο αυτοκτόνησε ο Ναντίμ Μοχάμεντ 2. Κοντέινερ στο μπλόκ Α4. 3. Το κοντέινερ στο Β13.

Οι κρατούμενοι μαζεύονται σε κάποια σημεία διαρκως παρα το τσουχτερό κρύο.

Ωρα 7.30μμ Φωτιά και στο μπλόκ κρατουμένων Α1. Είναι το μπλόκ όπου αυτοκτόνησε ο Ναντίμ Μοχάμεντ

Αναταραχή τώρα στην Αμυγδαλέζα και παρουσία των ΜΑΤ

Μας τηλεφωνάνε διαρκώς κρατούμενοι από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας ενημερώνοντας ότι υπάρχει από το μεσημέρι αναταραχή. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 13/2 έβαλε τέλος στην ζωή του ο Ναντίμ Μοχάμεντ.

Υπάρχει φωτιά στο Β13 δωμάτιο 20. περίπου 40 άτομα μάζεψαν τα ρούχα τους και τα καίνε ζητώντας να απελευθερωθούν όλοι άμεσα.

Στο Α7 το μεσημέρι εξερράγη θερμοσίφωνας και από τύχη δεν βρίσκονταν κανένας μέσα στο κοντέϊνερ.

Επίσης στο χώρο βρίσκονται τα ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom