Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μουσικό εργαστήριο για τον αυτισμό στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το μουσικό εργαστήριο « Η Στέγη ταξιδεύει! Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό».

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στις αίθουσες του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ 17,31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2015.

Στη δράση του εργαστηρίου πήραν μέρος παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλ/νίας ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών.

Τα παιδιά με αυτισμό ήρθαν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Με την παρουσία και συμμετοχή των γονιών και των εξειδικευμένων μουσικών εκπαιδευτών, μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά εξέφρασαν τα συναισθήματά τους και βοηθήθηκαν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κυρίως όμως στη συναισθηματική τους ωρίμανση.

Παράλληλα στις 31 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας που παραχώρησε ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση ανταλλαγής απόψεων με μουσικολόγους, επιστήμονες ειδικής αγωγής και όχι μόνο, με θέμα «Η μουσική εργαλείο μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό».

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας
Επαμεινώνδας Τάνταρος            Λαμπρινή Κολοβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom