Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Απόψε στη Ρουμανία η Εθνική μας «τσεκάρει» το εισιτήριο για τη Βραζιλία

"Νυν υπέρ πάντων ο αγών" απόψε στις 21:00 για την Εθνική μας ομάδα.Προκρινόμαστε ακόμα και με ήττα 1-0 από τους Ρουμάνους μέσα στο Βουκουρέστι.

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδας έφτασε, καθώς απόψε στις 21:00 (τηλεοπτική μετάδοση από MEGA και OTE Sport) αντιμετωπίζει στον επαναληπτικό την Ρουμανία με στόχο να «τσεκάρει» το εισιτήριο για την Βραζιλία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα στο Βουκουρέστι (στη ρεβάνς του 3-1) τη Ρουμανία, με την ευχή όλων να «τσεκάρει» το εισιτήριο για το μουντιάλ της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Προκειμένου, να το πετύχει απόψε μπροστά σε 60.000 αφηνιασμένους Ρουμάνους και να στείλει τον Πιτούρκα σε… μοναστήρι,
ο Φερνάντο Σάντος έχει καταστρώσει το σχέδιο «πάγος».

Η χρησιμοποίηση του πολύπειρου, Γιώργου Καραγκούνη στο αρχικό σχήμα της Εθνικής αντί του τιμωρημένου Κατσουράνη, είναι το πλέον καθοριστικό στοιχείο, ώστε τα πλάνα του Πορτογάλου να εφαρμοστούν με ακρίβεια.

Ο Σάντος, όπως και οι διεθνείς τους οποίους έχει …τρελάνει στη βιντεοανάλυση γνωρίζει, ότι οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν με «το καλημέρα» στο ματς να πετύχουν ένα γκολ.

Αν καταφέρουν τον σκοπό τους, τότε το έργο της ελληνικής ομάδας θα γίνει αρκετά δύσκολο στη συνέχεια, αφού όλα θα «κρέμονται από μία κλωστή» για τη πρόκριση.
Ένα γκολ, μόλις.

Αντίθετα, άπαντες ξέρουν στο «στρατόπεδο» της Εθνικής, ότι αν ξεπεράσουν τα πρώτα 20-30’ κρατώντας το μηδέν, οι Ρουμάνοι θα αρχίσουν να αγχώνονται και θα γίνουν πιο επιρρεπείς σε λάθη στην άμυνα, που αποτελεί και την «αχίλλειο πτέρνα» τους.

Πολλά, λοιπόν, θα κριθούν στο πρώτο ημίωρο. Σε αυτό διάστημα, ο Σάντος υπολογίζει την τεράστια εμπειρία του «Κάρα». Ο 36χρονος άσος της Φούλαμ είναι «μανούλα» για να κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο, «παγώνοντας» το παιχνίδι, ενώ παράλληλα να βγάλει και μπαλιές στη πλάτη της ρουμανικής οπισθοφυλακής αλλά και να κερδίσει φάουλ από «το πουθενά», κοντά στην αντίπαλη εστία.
Και τα «στημένα» για την Εθνική είναι από τα μεγάλα της «όπλα».

Το σχέδιο-«πάγος» δεν σημαίνει όμως, ότι η Ελλάδα θα παίξει καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό ως το 90’.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, αφού όση τύχη κι’ αν έχει μπορεί να βρεθεί στο καναβάτσο. Το βασικό θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού στο παιχνίδι. Να μην επιτρέψει, δηλαδή, στους Ρουμάνους να επιβάλλουν τη ταχύτητα. Αν τα καταφέρει, τότε η συνέχεια μπορεί να εξελιχθεί ιδανικά, αφού η ρουμανική οπισθοφυλακή «μπάζει» και …μισή ευκαιρία να παρουσιαστεί στον Μήτρογλου ή στον Σαλπιγγίδη μπορούν να τη μετατρέψουν σε γκολ.

Αν δε, η Εθνική φτάσει να βρει και πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα (θα πρόκειται για το ιδανικότερο κάθε σεναρίου) τότε μπορεί να φτάσει ακόμη και στη δεύτερη νίκη. Πάντως, ο Σάντος επειδή περιμένει πίεση από το …0’ στην τελευταία προπόνηση έριξε το βάρος στις αντιδράσεις του Καρνέζη.

Παράλληλα, επειδή υπολογίζει το γρήγορο παιχνίδι των Ρουμάνων από τη μέση και μπροστά, σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει δίπλα στον Παπασταθόπουλο, τον Μανωλά αντί του Σιόβα, λόγω ταχύτητας.

Κατά τα άλλα, η ενδεκάδα αναμένεται να συμπληρωθεί από τους Χολέβα, Τοροσίδη, Μανιάτη, Τζιόλη, Σαμαρά. Μετρημένα κουκιά, δηλαδή…

Κ.Ε. Πιτσιδόπουλος
www.woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom