Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στους 18 έφτασαν οι νεκροί,άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων, από τον κυκλώνα που έπληξε τη Σαρδηνία (φωτο & βίντεο)


Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τον κυκλώνα «Κλεοπάτρα» που έπληξε τις βόρειες περιοχές της Σαρδηνίας, όπου βρίσκονται οι περιφέρειες της Όλμπια, Οριστάνο, Νουόρο και Ολιάστρα.
Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων,εκατοντάδες οι ξεσπιτωμένοι.


Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής,δώδεκα αγνοούνται,ενώ εκατοντάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας Ούγκο Καπελάτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 (απ' όπου το βίντεο και οι φωτογραφίες.


Ο προηγούμενος απολογισμός περιλάμβανε εννέα νεκρούς .
Και τα τέσσερα μέλη μιας  οικογένειας από τη Βραζιλία βρέθηκαν νεκρά στην υπόγεια κατοικία τους, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.



Σύμφωνα  όμως με την τοπική εφημερίδα Nuova Sardegna, τα θύματα είναι μέχρι στιγμής 18, ενώ η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας κάνει λόγο για προσωρινό απολογισμό 16 νεκρών.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλες τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλλι.
«Οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι η εξασφάλιση μιας στέγης για όλους τους πολίτες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην κυκλοφορία όλες τις οδικές αρτηρίες του νησιού», είπε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Ούγκο Καπελάτσι.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που συνεχίστηκαν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, πολλοί ποταμοί έσπασαν τα φράγματα και προκάλεσαν την κατάρρευση κύριων τμημάτων σε τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανεξακρίβωτο, έως τώρα, αριθμό αγνοουμένων. Στα θύματα συγκαταλέγεται και ένα παιδί δύο μόλις ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom